Kontrolka oranžový trojuhelník
tak jsem ten snímač vyměnil na zkoušku... zdálo se že to bude ok - první týden dobrý a pak najednou zase trojúhelník pak zase týden dobrý a zase jeden den "tisíc" trojúhelníků za sebou a pak zase dobrý... tak z toho zase nejsem moudrej
ale zatím výměna toho sacího snímače nejvíc ovlivnila tu chybu
SMART ForTwo MC01 0,6 40kw 2000 Tweety edition - žluásek
- xlukas.cz
- Smart ACE
a na tom druhem aute se ta chyba objevila taky?
jestli ne, tak to budes met v elektrice. co kdyz ten kontakt jak jsi znovu nasadil, tak se tim ocistil nebo nekde v kabliku trosku spojily dratky
jestli ne, tak to budes met v elektrice. co kdyz ten kontakt jak jsi znovu nasadil, tak se tim ocistil nebo nekde v kabliku trosku spojily dratky
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
SCHVÁLENO !!! 

2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279

tak tu máme dalšího kolegu s dotazem na trojúhelník a asi prvního komu to dělá přesně to samé co mě... teda auto za jízdy skočí na volnoběh a rozsvítí se oranžový trojúhelník a je nutné vypnout klíček a znovu nastartovat - takto se to opakuje v nepravidelných intervalech a nic z jízdy na to nemá vliv (mimo to že mě to dělalo vždy při ubírání nebo držení stálého plynu - né při plném sešlápnutí a přidávání)
a ještě tedy rekapitulace předchozích debat a poznatků z příspěvků které jsou výše v tomto tématu...
1. bylo podezření na "actuator" - spojkový spínač - ten to nebyl
2. také podezření na "rozetky" na kolech který snímají čidla ABS a ESP - jehož kontrolka je přávě ten trojúhelník - také to nebyly
3. dále tedy podezření na samotná čidla a kabeláž - také nic (dělá to i po odpojení funkce ESP)
4. pak svitla naděje - "snímač tlaku sacího potrubí" na sacím potrubí na motoru - TEN TO BYL - ale po výměně to jezdilo asi 300km a opět to samé - takže odcházel snímač - pravděpodobně tím že v sání byl zjistěn olej čímž došlo po nějaké době vždy k špatné činnosti čidla tlaku
pak tedy auto přestalo jet skoro úplně - náhlá ztráta výkonu a už na stálo
6. podezření na turbo - zatím nevím - to ještě doplním jestli to bylo i v turbu
dále se zjistilo že motor jde jen na dva válce a jeden válec nemá vůbec tlak - takže PROBLÉM JE V MOTORU
zbývá tedy otázka co všechno je nutné vyměnit pro odstranění závady - osobně bych řekl, že tady by se mělo skočit do tématu GO motoru
nicméně já auto reklamuji u prodejce, takže jsem ho dal do mercedesu a musím postup nechat na nich (poslední info jsou zjišteny podpálené ventily na jednom z válců)
1. bylo podezření na "actuator" - spojkový spínač - ten to nebyl
2. také podezření na "rozetky" na kolech který snímají čidla ABS a ESP - jehož kontrolka je přávě ten trojúhelník - také to nebyly
3. dále tedy podezření na samotná čidla a kabeláž - také nic (dělá to i po odpojení funkce ESP)
4. pak svitla naděje - "snímač tlaku sacího potrubí" na sacím potrubí na motoru - TEN TO BYL - ale po výměně to jezdilo asi 300km a opět to samé - takže odcházel snímač - pravděpodobně tím že v sání byl zjistěn olej čímž došlo po nějaké době vždy k špatné činnosti čidla tlaku
pak tedy auto přestalo jet skoro úplně - náhlá ztráta výkonu a už na stálo
6. podezření na turbo - zatím nevím - to ještě doplním jestli to bylo i v turbu
dále se zjistilo že motor jde jen na dva válce a jeden válec nemá vůbec tlak - takže PROBLÉM JE V MOTORU
zbývá tedy otázka co všechno je nutné vyměnit pro odstranění závady - osobně bych řekl, že tady by se mělo skočit do tématu GO motoru
nicméně já auto reklamuji u prodejce, takže jsem ho dal do mercedesu a musím postup nechat na nich (poslední info jsou zjišteny podpálené ventily na jednom z válců)
-
tomasmedek23
Ahoj, můj Smartík (MC01, benzín, r. v. 2000, najeto 168000km) začal stejně jako vám dělat následující věci: během jízdy (pod plynem, ale i bez něj) náhle poklesnou otáčky na volnoběh a motor nereaguje na plyn. Automat "vyšlápne" spojku a auto pomalu setrvačností dojíždí. Na palubní desce se rozsvítí žlutý trojúhelník s vykřičníkem. Když zastavíte, motor stále běží, ale nereaguje. Stačí ho klíčkem chcípnout, znovu nastartovat a jede se dál. Frekvence je docela častá, cca každých 15km. Zatím se zdá, že na to nemá vliv ohřátý nebo studený motor.
Chtěl bych se zeptat, zda z vašich zkušeností existuje jakýsi "vylučovací postup" při opravě. Zkrátka čím začít a jak postupovt, pokud závada nezmizí. Současně se chci těch, kdo to už zažili zeptat, zda se ten stav má tendenci zhoršovat - že to dělá častěji a častěji...
Díky všem.
Chtěl bych se zeptat, zda z vašich zkušeností existuje jakýsi "vylučovací postup" při opravě. Zkrátka čím začít a jak postupovt, pokud závada nezmizí. Současně se chci těch, kdo to už zažili zeptat, zda se ten stav má tendenci zhoršovat - že to dělá častěji a častěji...
Díky všem.