Když není motor zrovna v tahu, tak to není problémroad-star píše:dtto. občas vyřadím na služebáku bez spojky na neutrál, řadit bez spojky opravdu ne
Přestavba na plný automat 2
btw k tomu řazení bez spojky. občas jsem si s tim hrál, ani ne tak kuli lenosti, ale kuli tomu, že sem zkoušel esli sem schopen zařadit všechny rychlosti nahoru a dolu spolehlivě bez "počítání zubů" a ... neumim. ne spolehlivě. de o to, že aby to šlo opravdu přesně, tak by rychlost auta musela bejt konstantní, což ale v praxi neni, poňáč v momentě jak člověk vyřadí, což de bez zmáčknutí spojky bez problémů, tak auto začne zpomalovat. princip řazení bez spojky je jednoduchej teoreticky, ale opakovaně v praxi zařadit čtyři (jednička při rozjezdu samozřejmě bez spojky nejde, pokud to teda nenastartujete se zařazenou jedničkou) rychlosti nahoru a dolu, několikrát za sebou v provozu a bez "zaškobrtnutí" zubů prostě nejde. princip je ten, že víme, že třeba při rychlosti 60km má trojka např. 3000 otáček a pak stačí v neutrálu jednoduše přidat plyn na 3000, když je na tachometru 60 tak lehounce šouchnout do řadící páky na trojku a krásně tam zapadne, poňáč v tenhle moment sou otáčky motoru stejný, jako otáčky hřídele převodovky na třetim rychlostnim stupni. ale jak sem zmiňoval, de o to, že rychlost klesá a otáčky se bez zátěže hůř přesně dávkujou, než se zátěží. tzn, výsledkem je, že člověk honí přesný otáčky, mezitim mu zpomaluje auto a nakonec to tam dostane, ale stejně to neni úplně čistý přeřazení obvykle. a tohle dělat v provozu je fakt peklo.
jak fungujou převodovky kde se bez spojky řadí normálně by mě docela zajímalo. pokud to někdo víte, tak to vysvětlete, pls. na mojí motokáře to tak funguje. Mám spojku na volantu a převodovka je jak na motorkách, tzn. 1-N-2-3-4-5-6. Spojku (a jedničku) používám pouze při rozjezdu, ostatní se tam strká bez spojky a více méně pod plynem v rozmezí 9-14,5 tis otáček.
jak fungujou převodovky kde se bez spojky řadí normálně by mě docela zajímalo. pokud to někdo víte, tak to vysvětlete, pls. na mojí motokáře to tak funguje. Mám spojku na volantu a převodovka je jak na motorkách, tzn. 1-N-2-3-4-5-6. Spojku (a jedničku) používám pouze při rozjezdu, ostatní se tam strká bez spojky a více méně pod plynem v rozmezí 9-14,5 tis otáček.
2012 Fortwo / benzin
- Chorche
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Robine, v poctatě sto napsal dobře, ale pointa toho řazení je v meziplynu u podřazovaní a v rychlym šaltrování při řazení nahoru. Prostě u řazení nahoru, jak pustíš plyn, votáčky dou dolu a ty lechce tlačíš na páku. Jaxe klesající votáčky srovnaj s votáčkama almary tak kvalt sám zapadne. Dolu se tohodle docílí s meziplynem. Faktem ale je, že dost záleží na almaře. Teď sem fásnul v jobu jinou fóbiji (předtim SDIčko te TDIčko) a týdle se moc řadit bes spojky nechce. Ale ten třívál je celej takovej rozhádanej, tak nevim

Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
-
lmt
- xlukas.cz
- Smart ACE
jak to, ja myslim, ze zrovna robin to uz udelal a funguje mu to.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
SCHVÁLENO !!! 

2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279

-
lmt
-
stanislav.rejn
-
lmt
Takze rozobral som riadiacu paku....pripojil kable spojil kontakt a nic....u mna to nepojde
)) Inak upozornujem vsetkych ze ta paka je priskrutkovana skrutkami a ktorych som si myslel ze na to pojde torx s dierou v strede ale ono to ma tu hviezdicku patcipu a nie sestcipu ako torx....takze bola trosku zabava...ale vsetko sa da....
Jak nepojede? Tohle je jeden z nejmenších problémů, respektive jeden z nejjednodušších upgradů na Smartu. Vyměníš tu páku k převodovce a na diagnostice zaktivuješ. Žádnej problém, ani komplikace v tom neni. Jediný co potřebuješ je páka s čudlíkem (případně páku nechat, čudlík ve formě mikrospínače od přepínání dát kamkoli v autě chceš a napájat kabely od čudlíku do tý desky v převodovce), pokud chceš mít kickdown pedál, tak vyměnit i ten (neni podmínkou, funguje to i bez něj) a pak zaplatit pár desítek euro za aktivační kód, říct někomu kdo má DAS, aby ti to zaktivoval a je to. Celý se to dá zvládnout za hodinu i s přestávkou na čurání a cigáro.
2012 Fortwo / benzin
btw, kickdown pedál i tu páku mám někde v garáži pravděpodobně. myslim z automatu. tehdy sem kupoval dvě, takže v případě zájmu to zkusim někde vyhrabat. každopádně celá úprava, jak jsem právě napsal spočívá ve výměně páky a aktivaci týhle funkce v DAS diagnostice. bez úpravy na diagnostice to fungovat nebude. a jak jsem taktéž zmínil, aktivace funkce je placená, kód se kupuje u mercedesu za něco kolem hádám 190EUR a nebo "pod rukou" za cca 50EUR.
2012 Fortwo / benzin
A poslední věc a přestanu spamovat tohle vlákno - automat je naprosto výbornej. Sice když pospíchám, tak si stejně řadim sám, ale běžně nejenom při potřebě osahávat spolujezdkyni, jezdim na automat. Osobně z auta vyřídim nejvíc hovorů a by mám handsfree, tak ten telefon stejně v ruce držim. Líp se v autě i jí
. Prostě automat je výborná věc, akorát je potřeba si na něj zvyknout.
2012 Fortwo / benzin
-
lmt
ved ok ale komplikacia u mna je uz len najst niekoho kto mi to nahra alebo zajst do MB....lebo momentalne sa ku autu dostanem iba cez vikendy...mne islo to ze pisali za na niektorych smartoch to fungovalo bez prehrania softu...ak mi to niekto spravi na zraze v grobe ja si tam uz to tlacitko dorobim
))
To se musi potvrdit, plnohodnotne osahavani pritelkyne (nebo obecneji spolujezdkyne) si clovek vychutna jedine s automatem. Jinak ma desne ulepenou šaltrpáku.....Robin píše:A poslední věc a přestanu spamovat tohle vlákno - automat je naprosto výbornej. Sice když pospíchám, tak si stejně řadim sám, ale běžně nejenom při potřebě osahávat spolujezdkyni, jezdim na automat. Osobně z auta vyřídim nejvíc hovorů a by mám handsfree, tak ten telefon stejně v ruce držim. Líp se v autě i jí. Prostě automat je výborná věc, akorát je potřeba si na něj zvyknout.
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad