Kolísání otáček

Řešení problémů s motorem
Roland2666

Kolísání otáček

Příspěvek od Roland2666 »

Zdravím všetkých nadšenov Smartu.O---O
Som nováčkom čo sa týka Smartu. Kúpili sme si ho pred pár dňami a deje sa mi taká nepríjemnos, že pri zabrzdení napr. na križovatke mi dos kolísajú otáčky cca. od 300 do 900 ,alebo úplne zdochne motor.
Prosím o radu, čo to môže spôsobova. Ďakujem.

Niečo podobné som zažil aj na predchádzajúcom aute Tigra, tam som však vyčistil EGR, zaslepil, vymenil krokový motorček a všetko bolo O.K.
Má aj Smart niečo také?
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

mě tohle jedno auto dělalo a byla to vadná lambda sonda, ale počkej si na názory ostatních
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Pajik
Smart ACE

Re: Kolísanie otáčok

Příspěvek od Pajik »

V kazdem muzes s nove koupenym autem udelat dobrou vec a to je udelat tomu diagnostiku. Uvidis, co jsi to koupil a asi tam bude videt i treba ta vadna lambda.....
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Roland2666

No na tú diagnostiku určite pôjdem, nechcem zbytočne meni množstvo vecí, ktoré s tým možno nič nemajú,ale ak niekto vie čo stým tak plééés. napíšte.
Potrebujem to opravi, žena nemá na čom chodi do práce.
Martin_

Příspěvek od Martin_ »

Taky by si radši měl šupem zaject na diagnostiku. Protože je samozřejmě více možností a zbytečně se vyhneš spekulacím. Kolísání otáček může mít na svědomí taky těsnění pod hlavou, ale nechci zbytečně strašit.

Jak říkám zajeď na diagnózu a uvidíš :wink:
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

JJ diagnostika jako ostatní. Jen moje zkušenost s jiným autem, kde kolísaly otáčky a bylo tam nutné přehrát soft v řídicí jednotce, zkrátka upgrade na jinou verzi SW, protože špatně spolupracoval s oběma lambda sondami. Někdy to může dělat i kvalita benzínu, ale to jsou celkem až příliš jednoduché opravy.
Co se Roadsteru týče, tak ne že by mi viditelně na otáčkoměru kolísaly otáčky, ale mírné, pravidelné výkyvy slýchávám, když je motor úplně studený. Mám sice neoriginální SW kvůli zvýšení výkonu, ale dělalo to i dříve, takže tím to nebude a ani to nepovažuji za chybu.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Roland2666

Tak v Mercedesi v Martine sa Smarta ani nedotknú, musím nájs niekoho iného kto mi spraví tú diagnostiku. Nuž a zistil som od predchádzajúceho majite¾a , že tam práskal 95. Nat-môže by to kolísanie otáčok aj tým?
armani

Příspěvek od armani »

Jazdím bežne na 95N. Občas, tak raz za dva mesiace tam prsknem plnú nádrž Shell V Power. Všetko v pohode.
Čo sa týka servisu tak mám dobrú skúsenos zo servisom MB v Trenčíne.
Diagnostika ma tam stála tušim 1 400Sk spolu s takou zbežnou kontrolou ked si kúpiš ojazdené auto a chceš vedie čo a čaká.
Robili my tam aj turbo plus ďalšie veci k plnej spokojnosti.

Kolísanie otáčok môže by spôsobené aj zaneseným palivovým filtrom.
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
Roland2666

Dík za radu, chodím tak 1x mesačne do Dubnice, takže by som do TN k¾udne skočil aspoň na tú diagnostiku. Doteraz som našiel iba Banskú Bystricu kde by mi to spravili, nie je to ďaleko , ale načo tam jazdi keď do TN to je na skok z DCA. *1*
armani

Příspěvek od armani »

Pozriem v aute mámtam vizitku preberacieho technika čo komunikoval so mnou, p. Dražkovec, večer ti to môžem hodi do PM
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
Roland2666

Jasné ,je lepšie sa dohodnú dopredu ako tam ís na blink. Dík Keď tam už budem pozývam a na *pivo*
armani

Příspěvek od armani »

Beriem a večer sa ohlásim. Na náhodu by a aj tak nezobrali. Oni sa tu nehrajú na nóbl servis ale makajú. :)
Igor, Trencín
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Roland2666 píše:...zistil som od predchádzajúceho majite¾a , že tam práskal 95. Nat-môže by to kolísanie otáčok aj tým?
Nemůže. Mám stejné auto i motor a dle dokumentace je N95 v pohodě, může se ale samozřejmě dát i více oktanů, méně ne. Pouze Brabus musí tankovat nejméně 98oktanů. Já tankuji pořád 98 u přeplňovaného motoru to umožní ECU lépe nastavit předstih, protože se posune dále bod klepání, a tak to i lépe jede
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Roland2666

Tak potom čo mi zapríčiňuje to kolísanie otáčok?
Roland2666

Mám to auto len pár dní, ale už ma serie aj keď je mi to ve¾mi ¾úto - fakt vypadá ve¾mi dobre.
Ale za 1. dnes sa odstránila netesnos pod výkom ventilov
za 2. zistilo sa, že tam mám zablendované nejaké hadičky na mazanie alebo čosi také, kvôli pretlaku či čo
za 3.netesnos poloosí od prevodovky
za 4.poloos je vybitá a má pohyb( vraj je to vybité do tvaru vajca)
Sorry za netechnické výrazy, ale nie som macher do motorov a celkovo čriev aút.
Odpovědět