Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ahoj, kdo byste chtěli provést výměnu oleje (odsávačkou) neváhejte mne kontaktovat. Mám speciální přístroj pro tyto účely když u Smártíků není výpustný šroub (( Bydlím na okraji Prahy kousek od Zličína, není problém toto udělat za symbolickou cenu. Můžete mít vlastní olej a filtr, nebo ho zajistím já, jak budete chtít: o)))
Smártíkům zdar...
Kontaktujte mne na mail tomas.hrabek@centrum.cz., popřípadě mobil 774 146 561.
Ale pokud není výpustný šroub, který tedy já mám u prvního modelu, tak filtr je stejně tak nízko, že pokud ho povolíte, tak vyteče všechen olej, tak proč to řešit odsávačkou???
Michal71 píše:Ale pokud není výpustný šroub, který tedy já mám u prvního modelu, tak filtr je stejně tak nízko, že pokud ho povolíte, tak vyteče všechen olej, tak proč to řešit odsávačkou???
pozor na to -nevyteče protože koš a čerpadlo jsou pd ůrovní filtru
tomashrabek píše:Ahoj, kdo byste chtěli provést výměnu oleje (odsávačkou) neváhejte mne kontaktovat. Mám speciální přístroj pro tyto účely když u Smártíků není výpustný šroub (( Bydlím na okraji Prahy kousek od Zličína, není problém toto udělat za symbolickou cenu. Můžete mít vlastní olej a filtr, nebo ho zajistím já, jak budete chtít: o)))
Smártíkům zdar...
Kontaktujte mne na mail tomas.hrabek@centrum.cz., popřípadě mobil 774 146 561.
Tomáš
...nabídka je zajímavá...a jak to dělají ve značkovým servisu.....vycucnou, nebo jen dolejou...???....
...jsem tu novej...a se Smartem jsem dostal 6 let servis...!!!...ale člověk nikdy neví co se slíbí a co se splní.....zdraví martin11
martin11 píše:...nabídka je zajímavá...a jak to dělají ve značkovým servisu.....vycucnou, nebo jen dolejou...???....
...jsem tu novej...a se Smartem jsem dostal 6 let servis...!!!...ale člověk nikdy neví co se slíbí a co se splní.....zdraví martin11
Nevím jak to dělaj, ale ze servisu jsem naposledy dojel domů se stejně tmavým olejem jako když jsem tam přijel. Pán ze servisu se sice po telefonu dušoval, že olej vyměnili a že udělají rozbor oleje, ale než bych se s nimi dohadoval, tak měním od té doby olej sám a mám klid.
Michal71 píše:Ale pokud není výpustný šroub, který tedy já mám u prvního modelu, tak filtr je stejně tak nízko, že pokud ho povolíte, tak vyteče všechen olej, tak proč to řešit odsávačkou???
To je ale blábol.
Milí, mladí příchozí. Jsem to nejlepší co Vás na tomto fóru čeká.
Vytéct to nemůže protože i kdyby ten filtr byl nejnižší bod, tak i když se vyšroubuje tak by musela být přímá cesta do vany a to není, olej přece nepoteče z vany na horu a pak do filtru, při nastartování to žene čerpadlo, ale samospádem to vytéct nemůže.Na dně vany zůstane ten největší humus který akorát znečistí nový olej, nejlepší je stejně ten výpustní šroub, tam je jistota že všechno vyteče, což se nedá říct ani u té odsávačky.
To je ale blábol.
Není to blábol já ten šroub tam doopravdy mám pokud nevěříš nafotím ti ho a když už u toho budu tak ti rovnou vyfotím i to že filtr musí bý stejně nízko jako ten vypoštěcí šroub a pokud olej zůstává v čerpadle jak někdo píše tak ani vysáváním ho ven nemůže dostat
Hlavně je problém že i když by byla vana a filtr v jedné rovině tak nejsou propojené rovně, olej by nejdřív musel téct do kopce z vany a pak z kopce z filtru.Dolů poteče, ale nevím jak ho chceš donutit aby tekl nahoru z té vany, tam musí zůstat nějaká hladina která nevyteče.
Druzeta píše:Vytéct to nemůže protože i kdyby ten filtr byl nejnižší bod, tak i když se vyšroubuje tak by musela být přímá cesta do vany a to není, olej přece nepoteče z vany na horu a pak do filtru, při nastartování to žene čerpadlo, ale samospádem to vytéct nemůže.Na dně vany zůstane ten největší humus který akorát znečistí nový olej, nejlepší je stejně ten výpustní šroub, tam je jistota že všechno vyteče, což se nedá říct ani u té odsávačky.
je to jako ůryvek z Lucerny
Klásek :ale to já doma povídám -mámo voda teče nahoru a ona hned no jo tovíš,že jo voda teče nahoru,takhle pěkně my spolu žijeme
Klásková: já ti dám,že voda teče nahoru a fofrem utíkej domů až tě chytnu tak ti ten kožich vypráším