Znáte ho?
- Winterwolf
- Site Admin
Sice to auto neznám,ale když koukám kde stjí tak bych jel přímo k Martínkovi máš to nejblíž a řekne ti co je špatně a co bude potřeba udělat a hlavně má dost přesné odhady za kolik 
EDIT:
koukal jsem pořádně na ty fotky a
1, ma uražený rámeček přední RZ
koukni se pořádně na spodek auta, může to být jen ten rámeček,ale taky nemusí
2, propálená sedačka řidiče svědčí o kuřákovi v autě a obávám se že podle toho bude vypadat celý interiér
Je to radost čistit ten mastný popel
3, v předním kufru by to nemělo být takhle "uloženo" ale mělo by to někam patřit
4, km už má dost takže koukni na měrku a když budete 2 tak i co se line z výfuku
Víc toho s chřipkou nevyplodím
EDIT:
koukal jsem pořádně na ty fotky a
1, ma uražený rámeček přední RZ
2, propálená sedačka řidiče svědčí o kuřákovi v autě a obávám se že podle toho bude vypadat celý interiér
3, v předním kufru by to nemělo být takhle "uloženo" ale mělo by to někam patřit
4, km už má dost takže koukni na měrku a když budete 2 tak i co se line z výfuku
Víc toho s chřipkou nevyplodím
Lukáš
- Winterwolf
- Site Admin
-
Robert Smart Roadster
Re: Znáte ho?
Koukám, že ten inzerát už expiroval, nicméně to auto jsem měl možnost trošku poznat a nakonec se rozhodl pohlédnout se po něčem jiném, ikdyž třeba za více peněz. Řekl bych stručně, že s ohledem na některé mouchy ta cena je z mého hlediska na horní hranici... Fakt je, že jsem dost váhal, jestli do toho jít. A málem bych i šel. Dojem ze svezení fajn. Dojem z autobazaru, který to prodává, musím říct vynikající. Prostě z jejich strany fér jednání a tak se nebudu bát tam jít příště pro auto. Ale bohužel zdálo se mi, že to mělo v minulosti majitele, který kašlal na servisování. Asi takový ten přístup, že si koupím auto a budu jezdit aniž bych se staral o nějakou výměnu oleje atp. a pak to prodám. Rozhodl jsem se, že si raději připlatím klidně 30 tisíc za to, když budu mít klidnou duši...
HOST1 píše:Zdarek bando,
jeden rychlý dotaz - neznáteho tohoto SMARTíka?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/smart ... oFrom=list
Cena více než zajímavá...
Mates
Dojem z autobazaru, který to prodává, musím říct vynikající. Prostě z jejich strany fér jednání a tak se nebudu bát tam jít příště pro auto.
Jojo, autobazary jsou jako tchýně. Jak Tě načapají, je konec jednání v rukavičkách. A pokud máš nějaké výhrady ke stavu auta, to je mooooc zle, neví, nepamatují se atd. 
Fortwo 0,8 cdi 2002
-
Robert Smart Roadster
Ale ne.
Není autobazar jako autobazar. Tady nebyl problém. A že se nakonec auto za ty peníze nelíbilo taky nebyl problém. S tchýní je to často o dost drsnější. 
kuher píše:Dojem z autobazaru, který to prodává, musím říct vynikající. Prostě z jejich strany fér jednání a tak se nebudu bát tam jít příště pro auto.
![]()
Jojo, autobazary jsou jako tchýně. Jak Tě načapají, je konec jednání v rukavičkách. A pokud máš nějaké výhrady ke stavu auta, to je mooooc zle, neví, nepamatují se atd.
-
leny
základní údržba
Dobrý den
procházím už manuály kde se dá ale základní údržbu v tom furt nějak nenacházím...jsem z Uherského Hradiště a potřebovala bych vědět prostě ty úpně nejzákladnější věci..mam smart fortwo BR450 a když otevřu vlevo vepředu mřížku je tam nádržka..do té se leje co? voda do ostřikovačů? vzadu jsem pochopila že je nádržka na olej..ale z původní staré škodovky jsem byla zvyklá ještě dolévat i vodu do chladiče..to je v mém smartíku kde??? jsem trochu mimo
je tu servis na tyhle super prcky poblíž? že by mi to pořádně vysvětlili? děkuju moc za rady
[/img]
procházím už manuály kde se dá ale základní údržbu v tom furt nějak nenacházím...jsem z Uherského Hradiště a potřebovala bych vědět prostě ty úpně nejzákladnější věci..mam smart fortwo BR450 a když otevřu vlevo vepředu mřížku je tam nádržka..do té se leje co? voda do ostřikovačů? vzadu jsem pochopila že je nádržka na olej..ale z původní staré škodovky jsem byla zvyklá ještě dolévat i vodu do chladiče..to je v mém smartíku kde??? jsem trochu mimo
oprava odkazu na obrázek by JBC

Koukám, naše nová členka má nějakou protekční RZ...!
Myslíš mřížku vlevo, nebo vlevo? Vlevo ve směru jízdy, nebo vlevo, když se stojí před těmi mřížkami? No, když se otevře mřížka před spolujezdcem, tak je tam hrdlo nádržky kapaliny ostřikovačů. To hrdlo se dá vyháknout a povytáhnout ven z té díry, aby se to tam vůbec dalo nalít. Je pravda, že v Návodu ani Dodatku to není. Je tam jen jak otevřít nádrž PHM a jak opravit defekt pneumatiky. Na druhou stranu, mám Prcka rok a ještě nikdy jsem kapalinu do ostřikovačů nedoléval.
Myslím, že když ještě párkrát napíšeš, tak si toho/Tě všimne někdo z Tvého okolí a nabídne Ti "rande", kde Ti mnoho věcí kolem auta vysvětlí, ukáže. Nebo zkus projít seznam členů a některé z Tvého okolí oslov.
A než se Tě někdo ujme, projdi si tuhle příručku: http://www.fq101.co.uk/how-to-guides/fo ... icing.html Anglicky určitě umíš a pokud ne, z obrázků určitě poznáš, co je replacing kůlantu a dojde Ti, že i když ho nechceš replacovat, tak ho podle těch obrázků můžeš zkontrolovat, případně dolít.

Koukám, naše nová členka má nějakou protekční RZ...!
Myslíš mřížku vlevo, nebo vlevo? Vlevo ve směru jízdy, nebo vlevo, když se stojí před těmi mřížkami? No, když se otevře mřížka před spolujezdcem, tak je tam hrdlo nádržky kapaliny ostřikovačů. To hrdlo se dá vyháknout a povytáhnout ven z té díry, aby se to tam vůbec dalo nalít. Je pravda, že v Návodu ani Dodatku to není. Je tam jen jak otevřít nádrž PHM a jak opravit defekt pneumatiky. Na druhou stranu, mám Prcka rok a ještě nikdy jsem kapalinu do ostřikovačů nedoléval.
Myslím, že když ještě párkrát napíšeš, tak si toho/Tě všimne někdo z Tvého okolí a nabídne Ti "rande", kde Ti mnoho věcí kolem auta vysvětlí, ukáže. Nebo zkus projít seznam členů a některé z Tvého okolí oslov.
A než se Tě někdo ujme, projdi si tuhle příručku: http://www.fq101.co.uk/how-to-guides/fo ... icing.html Anglicky určitě umíš a pokud ne, z obrázků určitě poznáš, co je replacing kůlantu a dojde Ti, že i když ho nechceš replacovat, tak ho podle těch obrázků můžeš zkontrolovat, případně dolít.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
-
leny
haha:-) protekční číslo měl původní majitel ze Světlé nad Sázavou..mě už ho vyměnili:-( a už není tak pěkné..anglicky neumim ani slovo a mřížky jsem odstranila, nádržky dle Vašich rad našla:-) a ta před řidičem je téměř prázdná..což nechápu..to by se mi přece přehříval motor ne? co tam mám tedy rychle nalít..fridex? az dovrchu??? hned jak měto vše naučíte slibuju že na you tube natočím manuál pro začátečníky...prolouskávat se hodiny debatami je promne španělská vesnice:-( škodověnka120 byla nějak jednodužší :-)než mi odešla do věčných loviš:-(
Bez předchozího schválení od Leny si dovoluji citovat zde PM od ní, aby si to kromě mě přečetl někdo další a pomohl mi v radění:
"děkuju moctrochu panikařim, ale vpravo pod mřížkou jsem našla tedy nádržku s takovým symbolem čtverce s jakoby hladinkou vody ale polilomne horkoprotože v nádržce není zádná tekutina..je neděle a já dodneška jezdila už dva měsíce s prázdnou nádržkou na chladící kapalinu? je tomožné? to by semi přece přehřívalmotor ne?a vylézá to maximálně na 3 bodíky..sory že otravuju ale nechci ho odvařit tím žemu něco nedam..nádržka na ostřikovače jepoploplná a brzdová kapalina jeplná tak miprosim rychle poraďte mam tam do té nádržky před řidičem nalejt ten fridex? nebo je těch tekutin víc????? prosim prosim smutně koukam"
Je to tahle nádržka?

Tak do ní patří chladící kapalina. Pokud tam je ještě trošinku vidět, je potřeba ji třeba injekcí s hadičkou trochu vycucnout a zjistit, jakou má barvu a podle toho potom koupit kapalinu na dolévání. Myslím, že základní rozdělení je:
zelená
růžová (oranžová)
modrá
čirá (nejstarší model)
Pokud se nepodaří zjistit barvu kapaliny, je potřeba zeptat se předchozího majitele. Pokud neví, raději všechno ven a dát celou novou. Nakonec, stejně se má po nějakých letech měnit, aby měla správné antikorozní vlastnosti.
"děkuju moctrochu panikařim, ale vpravo pod mřížkou jsem našla tedy nádržku s takovým symbolem čtverce s jakoby hladinkou vody ale polilomne horkoprotože v nádržce není zádná tekutina..je neděle a já dodneška jezdila už dva měsíce s prázdnou nádržkou na chladící kapalinu? je tomožné? to by semi přece přehřívalmotor ne?a vylézá to maximálně na 3 bodíky..sory že otravuju ale nechci ho odvařit tím žemu něco nedam..nádržka na ostřikovače jepoploplná a brzdová kapalina jeplná tak miprosim rychle poraďte mam tam do té nádržky před řidičem nalejt ten fridex? nebo je těch tekutin víc????? prosim prosim smutně koukam"
Je to tahle nádržka?

Tak do ní patří chladící kapalina. Pokud tam je ještě trošinku vidět, je potřeba ji třeba injekcí s hadičkou trochu vycucnout a zjistit, jakou má barvu a podle toho potom koupit kapalinu na dolévání. Myslím, že základní rozdělení je:
zelená
růžová (oranžová)
modrá
čirá (nejstarší model)
Pokud se nepodaří zjistit barvu kapaliny, je potřeba zeptat se předchozího majitele. Pokud neví, raději všechno ven a dát celou novou. Nakonec, stejně se má po nějakých letech měnit, aby měla správné antikorozní vlastnosti.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Ale nejdřív se jich zeptej, kde to auto má tu nádržku na kapalinu. Pokud půjdou někam do motoru, tak to auto nikdy neviděli.kuher píše:Leny, prosím Tě, nic nikam nelej a raději si zajeď do nejbližšího servisu ...
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7