První ForTwo

Nechcete se registrovat a chcete něco sdělit ...
Vojtoy

První ForTwo

Příspěvek od Vojtoy »

Zdravím vespolek, chystáme se pořídit si do rodiny Smarta ForTwo, předvybral jsem beznín 0.7 / 45kW. Fórum jsem si se zájmem pročetl, je tu opravdu bezpočet zajímavých a užitečných rad, díky za ně!

Přesto se chci přeptat k řazení: umí všechna tato auta jet v plně automatickém režimu? Byl jsem na předváděcí jízdě a daný kousek sám pouze podřazoval, nahoru se mu muselo pomáhat. A potom jaké jsou zkušenosti s řazením pod volantem? Já jsem v životě zažil dva druhy řazení pod volantem - v Citroenu Grand Picasso (úplná blbost) a BMW 3 (výborně funguje).

Konečně mám vyhlídnuté tyto 2 kousky:
a) http://www.sauto.cz/osobni/detail/smart ... oFrom=list
b) http://www.sauto.cz/osobni/detail/smart ... oFrom=list

Nějaké specifické postřehy? Předem díky za veškeré rady!
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Ten černý je jen poloautomat, kterému "se nahoru musí pomáhat" - poznáš to podle řadící páky - když vypadá jak golfový míček, tak neumí nahoru řadit sám.
Já bych si koupil tu "béžovou berušku". Je to plnoautomat (což je správný předpoklad pro montáž tempomatu) v nějakém Passion provedení (podle koncovek), má i pádlíčka, denní svícení ... Berušku sundáš Wapkou. (A kdyby se Ti nelíbila kola, tak je koupím!)
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

bily *1*

ma to i super hudbu, to ti bude hrat uzasne s tema vyskama
a padla pod volantem nemaji chybu. mel sem pujceneho na mesic s padlama a jak sem byl ze sveho zlenively na automat, tak ty padla se mne libily a pouzival sem je. nemelo to dalnicni, tak sem jezdil jen mimo a diky tomu jsem pochopil, k cemu ty padla v autech jsou. do te doby mne to unikalo.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
sultana
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sultana »

Vzhledem k cene a výbavě obou je to celkem jasna volba na ten bily-bezovy.Origo rádio a výšky,triramenny volant s padly,softouch.Cerny je jen Pure,navic na plechacich...
Smart Fortwo 450 ScotchGreen+TwisterYellow+Alu Spikeline/Sportline+stainless grill+double-pipe+knight rider
http://sultana.rajce.idnes.cz/Sultana_PROMO/
Smart Fortwo 450 Midnight Blue/Raspberry Fizz+Starline
VW Golf R-line, 2.8 V6, Wolfsburg Edition
VW Touran, 1.6TDi, B&W AtrDeco Graffiti
Vojtoy

Příspěvek od Vojtoy »

Pánové, díky za odpověď i v celku jasná doporučení!

Ještě se mám jednu otázku: jaká silniční komunita jsou Smartisti? Když jsem si to tu pročítal, tak se to zdá že výborná ... Je to něco jako Alfisti, kde se VŠICHNI na cestách navzájem zdraví? Říká se, že každý správný petrol head musí někdy jezdit v Cuore Sportivo, kdysi jsem pochopil proč a ten duch se mi velmi líbil a asi na to nikdy nezapomenu, přestože už to nějaký rok je ... můžu se Smartem čekat něco podobného?
Markéta
Smart ACE

Příspěvek od Markéta »

Pokud si vyplnis profil, tak te budeme zdravit :lol:

My nejen, ze se zdravime, my máme i srazy :-). Hledej v sekci Aktivity ...
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Ber toho bílýho, má i budíky a je to automat. *VV*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

U toho bílýho jsem si nevšim tý muziky - ta je dobrá. Nejen kvůli výškám, ale taky kvůli basům! Tahle sada, na rozdíl od Pure, má výborně udělaný bassreflexový ozvučnice a ta muzika hraje fakt dobře. Je sice pravda, že kvůli velký vzdálenosti od sedadla k výškám se hůř rozlišuje stereo, ale jinak je ta muzika dost dobrá.
Bílej taky má držák nápojů. A má v kufru roletku. A hlavně - Corelajny, ty Corelajny ...
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
sultana
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sultana »

Srovnavate tady plecháče a elektrony,jsou pekny.Ikdyz jsou i hezčí kola.Na druhou stranu do zakladu fakt dobry,nebude muset shánět něco "lepšího".A jinak,většinou se zdravíme s úsměvem.Jsou i strnuli jezdci "v tunelu".
Smart Fortwo 450 ScotchGreen+TwisterYellow+Alu Spikeline/Sportline+stainless grill+double-pipe+knight rider
http://sultana.rajce.idnes.cz/Sultana_PROMO/
Smart Fortwo 450 Midnight Blue/Raspberry Fizz+Starline
VW Golf R-line, 2.8 V6, Wolfsburg Edition
VW Touran, 1.6TDi, B&W AtrDeco Graffiti
tomyk

Příspěvek od tomyk »

Na toho cerneho jsem se byl divat a interier teda neni zrovna lakavy. Je to jakesi spinave a roztrhane
Smart City Coupe 02', Passion, red/silver, 40kw

Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Já jsem si říkal, že ta sedačka spolujezdce je nějaká propálená.
Roztrhaný - to je špatně. Špinavý - nevadí, to snadno vypereš.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Jerome

Příspěvek od Jerome »

Musím přidat trochu do diskuze :-)
U prvního Smartika jsem měl plnoautomat ( bezva věc ) a u druhého mám teď pádlíčka - musím tedy řadit nahoru , ale je s tím fakt zábava ( dokonce u druhého auta se čím dál tím víc přistihnu, že si klapnu o volant, jako bych si chtěl podřadit ve Smartím :lol: )
Pádla - rozhodně doporučuju ( i do města, kde jsem měl zprvopočátku pocit, že to nebude ono )
ZOD

Jsem tu novej

Příspěvek od ZOD »

Zdravím všechny přítomné SMARáky:Mám zájem si pořídit jako druhé domácí vozidlo SMARTa a tak jsem se raději zaregistroval,abych se zde znalých poptal na pár informací ohledně autíčka.Pomaloučku se pročítám obsáhlým forem a nechci zatím zakládat nové vlákno,tak jsem se verknul sem.Mám v merku jedno auti poblíž domova na který se asi pojedu podívat,tak mě zajímá názor,jestli se nevrhnu spíš do průseru.Na koupi nespěchám a dám si poradit.To co mě zaujalo je toto:
http://auto.bazos.cz/inzerat/33938376/S ... 08-CDI.php
Snad mi nikdo nenapíše,že nafta patří do kamen ,a že do auta se lije benzín :)
Co na to odborníci?za každou dobrou radu díky.
Naposledy upravil(a) ZOD dne čtv 03 dub 2014, 15:50, celkem upraveno 1 x.
ZOD

Jsem tu novej

Příspěvek od ZOD »

Jsem z Tišnova (cca 25Km od Brna),jestli tu je někdo poblíž,a se mi prosím ozve.rád bych okoukl jeho auti a pochytal pár rad naživo.
Winterwolf
Site Admin

Příspěvek od Winterwolf »

1, barva je super
2, zjisti si proč má zadek černý
3, podle sříbrného rámu by to měl být passion,ale nemá síky na dveřích a otáčkoměr :?:
4, zjisti proč,jestli vůbec se měnil motor a jestli za nový nebo jetý
5, sáhni si pod sedačku řidiče jestli tam není mokro
Lukáš
Odpovědět