Povinná výbava
Povinná výbava
Ahoj smaráci,
pěkně prosím, jaká je přesně povinná výbava pro smarta MC01, je to úplně to samé jako pro ostatní vozy:
- Náhradní pojistky
- Náhradní žárovky
- Zvedák
- Náhradní kolo nebo sadu na opravdu pneumatiky
- Výstražný trojúhelník
- Reflexní vestu
- Lékárničku
- Klíč na matice kol
Protože jestli ano, netuším kam to tam narvu, mám smartika a je komplet bez výbavy. Hever mě přijde jako nesmysl, když to nemá rezervu, ale nechci dostat flastr, když mě stopnou. Případně co přesně mám koupit.
trojúhelník, vesta, lékárna je jasné... co dál
kalí klíč na kola aby byl skladný atd...
Děkuji za odpověd
pěkně prosím, jaká je přesně povinná výbava pro smarta MC01, je to úplně to samé jako pro ostatní vozy:
- Náhradní pojistky
- Náhradní žárovky
- Zvedák
- Náhradní kolo nebo sadu na opravdu pneumatiky
- Výstražný trojúhelník
- Reflexní vestu
- Lékárničku
- Klíč na matice kol
Protože jestli ano, netuším kam to tam narvu, mám smartika a je komplet bez výbavy. Hever mě přijde jako nesmysl, když to nemá rezervu, ale nechci dostat flastr, když mě stopnou. Případně co přesně mám koupit.
trojúhelník, vesta, lékárna je jasné... co dál
kalí klíč na kola aby byl skladný atd...
Děkuji za odpověd
-
Robert Smart Roadster
Re: Povinná výbava
Se sadou na opravu pneumatik nemusíš mít logicky zvedák a klíč na matice kol.
Re: Povinná výbava
Logicky ano, otázkou je jestli tuto logiku chápe i legislativa. Jediné co jsem našel je:Robert Smart Roadster píše:Se sadou na opravu pneumatik nemusíš mít logicky zvedák a klíč na matice kol.
a) vozidla, která mají opatřena všechna kola pneumatikami zvláštní konstrukce umožňující nouzové dojetí po defektu s indikací defektu v kterékoliv z pneumatik nebo u vozidel kategorií M1 a N1 s indikací defektu v kterékoliv z pneumatik, která jsou vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožňující nouzové dojetí,
Takže snad spadám do této skupiny, nevím to jistě, proto se raději ptám.
Ještě ti tam chybí tažné oko a lano
ale to není povinná výbava, aspoň myslím.
V kufru je místa dost, trojúhelník mám daný mezi sedačkou spolujezdce a dveřima, zbytek nacpaný pod sedačkama, přístupný z kufru. Lano, sadu na plnění kol atd. mám pod nohama spolujezdce, je tam na to přímo polystyrenové plato. Lékarničku mám přilepenou na tom "svahu" mezi sedačkama - mám origo obal na lékarničku, tam je suchý zip.
Jde o to, to tam všechno nacpat, aby ti to nelítalo.
Klíč na kola mi udělal tatínek - vzal 15 nádstavec na ráčnu a přidělal tam tyčku, která ma asi 40 cm. Je to spíš takové jen - pro jistotu, ale je tam.
V kufru je místa dost, trojúhelník mám daný mezi sedačkou spolujezdce a dveřima, zbytek nacpaný pod sedačkama, přístupný z kufru. Lano, sadu na plnění kol atd. mám pod nohama spolujezdce, je tam na to přímo polystyrenové plato. Lékarničku mám přilepenou na tom "svahu" mezi sedačkama - mám origo obal na lékarničku, tam je suchý zip.
Jde o to, to tam všechno nacpat, aby ti to nelítalo.
Klíč na kola mi udělal tatínek - vzal 15 nádstavec na ráčnu a přidělal tam tyčku, která ma asi 40 cm. Je to spíš takové jen - pro jistotu, ale je tam.
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek
Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek
Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Pokud pojedeš do Polska, musíš s sebou mít i hasící přístroj (nemám).
Žárovky, lékárnu, spray na opravu kola, lano, vestu a ještě něco mám pod sedačkou řidiče v plastovém "kufříku" - tak dlouho jsem chodil po prodejnách domácích potřeb, až jsem rozměrově vhodný našel. Aby mi při brzdění nevjížděl pod nohy, opatřil jsem ho na spodní straně sucháčem. Trojúhelník a klíč na kola mám pod sedačkou spolujezdce - jenom "zašprajcováno", někdy to vyjede. Kompresorek, oko a ještě něco mám v "polysáku" před spolujezdcem. Za ten rok a půl jsem nebyl schopen dořešit hevírek a hasičák.
Na podlaze u spolujezdce vozím zamčený tyčový zámek na volant - kdyby se na mě někdo hnal, že mi chce vyměnit nějaký můj názor, tak abych mu měl čím argumentovat. Kdyby zámek nebyl zamčený, snadno by ten vyměnitel mých názorů získal půlku mých argumentů.
Žárovky, lékárnu, spray na opravu kola, lano, vestu a ještě něco mám pod sedačkou řidiče v plastovém "kufříku" - tak dlouho jsem chodil po prodejnách domácích potřeb, až jsem rozměrově vhodný našel. Aby mi při brzdění nevjížděl pod nohy, opatřil jsem ho na spodní straně sucháčem. Trojúhelník a klíč na kola mám pod sedačkou spolujezdce - jenom "zašprajcováno", někdy to vyjede. Kompresorek, oko a ještě něco mám v "polysáku" před spolujezdcem. Za ten rok a půl jsem nebyl schopen dořešit hevírek a hasičák.
Na podlaze u spolujezdce vozím zamčený tyčový zámek na volant - kdyby se na mě někdo hnal, že mi chce vyměnit nějaký můj názor, tak abych mu měl čím argumentovat. Kdyby zámek nebyl zamčený, snadno by ten vyměnitel mých názorů získal půlku mých argumentů.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
- Winterwolf
- Site Admin
Mno to není až tak úplně pravdivé. Vím že když jsem jezdil služebně přes Rakousko s autem z půjčovny tak mi tam dodávali další 4 vesty protože rakušáci musí mít v autě tolik vest na kolik je auto homologováno lidí 
A už to vidím jak se budu s cizím policajtem domlouvat o tom že u nás to být nemusí tak a neprudí......
A už to vidím jak se budu s cizím policajtem domlouvat o tom že u nás to být nemusí tak a neprudí......
Lukáš
Jó a lidičky k těm vestám-musej bejt přístupný zevnitř auta! což u Smárta néni problém ale u ostatních když je to za zadníma sedákama nebo v nedej bože u sedanu v kufru tak to si na Vás rakušáci pěkně smlsnou! a myslím že nejenom oni! Ideál je umístit do kapes ve dveřích! Takže rodičové vyházet z tama obaly od cukrovinek co tam děti tak rády nechávaj a šup tam s vestama! Myslím že i unás bude policajt spokojenější když uvidí ve dveřích reflex.vestu! 
Kraák
Jak jsem o tom cetl tak ty vesty v Rakousich nejsou jako povinna vybava ale maji to osetrene jinak. Ale hasicaky v Polsku jsou jako povinna. Jeste pred unii stali polsti policajti za hranicemi a chteli po nas hasicaky protoze vedeli ze u nas povine nejsou a obirali nase ridice i tim, ze to samozrejme resili bez blocku za levneji ( to ti klidne rekli za 100000tisic s blockem, za 50000 bez blocku) a kdo to chtel s blockem???
Ted kdyz uz vi ze na to nemaji pravo tak toho nechali.
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim
)
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim
Existenci šuplíku jsem zjistil až poté, co jsem pořídil kufřík. Markétko, byla bys tak hodná, kdybys někdy měla dlouhou chvíli, změřila bys pro mě ten šuplík? Vnitřní rozměry, samozřejmě.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
- Winterwolf
- Site Admin
- Winterwolf
- Site Admin
Ne, myslel jsem, když je zavřený, jestli zajíždí do tunelu, který má i strop, nebo jestli jezdí jen v nějakých postranních vodítkách a po zasunutí by se třeba nějaký předmět mohl zapříčit proti otevření nahoře o spodek sedačky. A zároveň, jestli se po zavření na věci shora práší, či nikoliv.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7