pokusím se zde podrobně popsat problém se svým Roadsterem a požádat zkušenější o radu a třeba budu mít trochu štěstí a nebudu ho muset hodit ze skály.
Je to Roadster 45 úplný základ původem z Anglie, ale levostranný.
Problém:
Za jízdy přestane reagovat na pedál plynu a rozsvítí se palubka a bliká palivoměr a jedna čárka dole místo zařazené rychlosti (viz obr.), takže doplachtím pokud možno na bezpečné místo u krajnice kde při dobrždění krásně zacuká jak nevyřadil rychlost a chcípne. Následně vyndám klíč a musím počkat až zhasne celá přístojovka včetně hodin a pak můžu zase normálně nastartovat a jet bez problému dál.
Někdy se stane, že za jízdy jen na chvilku začne blikat přístojovka a nejde plyn a během dvou vteřin se to chytne (ještě v průběhu plachtění), auto si znova zařadí co potřebuje a jedu bez "přestávky" dál (trochu orosen na čele, zvlášť když jsem v levém pruhu na dálnici)
Toto se děje zcela nahodile - za jízdy i při stání na křižovatce nebo na parkovišti.
Někdy jednou dvakrát za měsíc jindy pětkrát za den, i když postupem času spíš častěji.
Většinou při zahřátém motoru, ale už se to stalo i dvě minuty po rozjezdu.
Co jsem na autě po koupi dělal: Pouze jsem vyměnil přístojovku, protože byla v mílích. Ale dělá to s oběma.
Návštěvy v servisu MB Stodůlky:
1.návštěva - vrátili tam původní přístojovku, protože jim prý nešlo načíst chyby s tou neoriginální.
2.návštěva - diagnostika chyby CAN (viz obrázek) a kompletní prověrka kabeláže mezi řídícími jednotkami, proměření a prohmatání a výměna nějakého konektoru, který nevypadal hezky.
- po této návštěvě jsem cca tři týdny jezdil bez problému (takže jsem si myslel, že je vyhráno, bohužel ne)
3. návštěva - výměna řídící jednotky motoru (půjčil jsem si ji na vyzkoušení) - nepomohlo
4. návštěva - auto tam v tuto chvíli stále je a už se víceméně neví co s tím - navrhli, abych si někde půjčil jednotku SAM, ale tu bohužel nemám možnost a taky už mě to moc nebaví.
Takže pokud by někdo zkušenější měl nějaký nápad co s tím budu rád. Jinak bude výprodej náhradních dílů

Popř. pokud by někdo v Praze a okolí měl na půjčení jednotku SAM a pomohlo to rád ji zakoupím.
Díky
VS