Rachtání u světla
Rachtání u světla
Ahoj lidičky, mám na Vás prosbu. Nevěděl by někdo z Vás o co by se mohlo jednat? Když nastartuji smartíka tak ve předu u pravého světla (myšleno pohledem od řidiče) po zapnutí páčky světla začne něco ,,rachtat". Za chvíli to přestane. Je to rachtání poměrně dost slyštelné. Mooooc prosím o radu a ujištění, že to určitě nic není
Děkuji Šárka 
Nováček
- Winterwolf
- Site Admin
Re: Rachtání u světla
Motorek naklapeni svetla. Pokud rachtá tak je potreba ho zkontrolovat.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Lukáš
Co by to bylo - motorek naklápění světla. Třeba si jen tak rachtá, ale přitom funguje. Abys to ověřila, najeď někam, aby 5 metrů před Tebou byla zeď, zapni zapalko a rozsviť. Až motorek dorachtá, zkus, jestli funguje naklápění světel - kolečko pod páčkou blinkrů. Dáš ho na 1, světla by měla sjet kousek dolů, dáš na 2, měla by sjet další kousek, vrátíš na 0 a světla by měla neprodlenně vyjet nahoru do původní polohy. Pokud se některé světlo nehýbe, je něco v p...... a Ty to budeš muset spravit. Nejspíš je to motorek, takže: čumák dolů, světlo ven, světlo rozebrat ... Buď tak laskava a prostuduj si toto téma: http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... f=19&t=202 K překvapení všech se jmenuje ... SVĚTLA! Jo, taky se tam dočteš, že ten motorek je stejnej do Octavie I a asi dvacetišesti dalších aut, dá se koupit asi tak za pětistovku.
Edit 1: Hmm, Lukáš byl rychlejší. Holt, mých dvaapůl prstu není při psaní ani trochu dostatečný výkon
Edit 2: Jo, nevím jestli jsem to sem někdy psal, ale měl jsem problém se seřizováním jednoho světla. Výměna motorku nepomohla. Nakonec to byla chyba konektoru, co je na celým velikým světlometu.
Edit 1: Hmm, Lukáš byl rychlejší. Holt, mých dvaapůl prstu není při psaní ani trochu dostatečný výkon
Edit 2: Jo, nevím jestli jsem to sem někdy psal, ale měl jsem problém se seřizováním jednoho světla. Výměna motorku nepomohla. Nakonec to byla chyba konektoru, co je na celým velikým světlometu.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Moc Vám děkuji za info. Hnedle se na mrknu na naklápění světel. Ještě jednou děkuji Šárka 
Nováček
Nevím čím to bylo, ale z ničeho nic to přestalo. Manžel připustil i možnost roztažení plastových komponentů vlivem vedra a já v to doufám. Takže zatím dobré 
Nováček
No jo, co asi nastane až vedra přestanou ?? - přečti si ještě jednou, co ti psal JBC a vyzkoušej to, je to logický postup podle kterého se pozná, adkuď fouká vítr.

SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak