Servo trha
Servo trha
Ahojte
mam smart fortwo 1,0mhd,2010 a blbne mi servo.Chvilu ide volant lahko ale potom tazko,akoby vynechavalo.Mal som ho aj na takej vseobecnej diagnostike,ale neukazala ziadnu zavadu.Viem ze to ma elektricke servo,ale neviem kde sa nachadza a ci by to mohla byt aj nejaka kontaktova chyba,lebo ked som ho v oktobri kupil,bolo teplo a zda sa mi,ze to normalne fachcilo.
Dik za radu
mam smart fortwo 1,0mhd,2010 a blbne mi servo.Chvilu ide volant lahko ale potom tazko,akoby vynechavalo.Mal som ho aj na takej vseobecnej diagnostike,ale neukazala ziadnu zavadu.Viem ze to ma elektricke servo,ale neviem kde sa nachadza a ci by to mohla byt aj nejaka kontaktova chyba,lebo ked som ho v oktobri kupil,bolo teplo a zda sa mi,ze to normalne fachcilo.
Dik za radu
Re: Servo trha
na servo se dostaneš na zvedáku od spodu auta po sundání plastového krytu podvozku, jsou na něm dva konektory, tak je zkus několikrát připojit a odpojit,

pak ještě řídící jednotka je pod přístrojovou deskou nevím přesně v kterých místech tuším že někde vlevo od sloupu řízení strč hlavu pod volant a mrkni tam
jsou na ni tři konektory, dva silové po dvou pinech, a jeden s mnoha piny nevím kolika : ) opět odpojit připojit

pak to ještě bude brát polohu volantu z podvolantového "kroužku" ten najdeš po sundání krycího plastu pod volantem jsou tam tuším dva konektory nevím který je který
(tam opatrně ten kroužek je docela choulostivý a křehký) ale pokud by byl problém tady tak by ti nejspíš svítila kontrolka EPS protože polohu volantu EPS využívá taky.
Tak to byly babské rady zdarma
pak už jen s MB star diagnostikou

pak ještě řídící jednotka je pod přístrojovou deskou nevím přesně v kterých místech tuším že někde vlevo od sloupu řízení strč hlavu pod volant a mrkni tam
jsou na ni tři konektory, dva silové po dvou pinech, a jeden s mnoha piny nevím kolika : ) opět odpojit připojit

pak to ještě bude brát polohu volantu z podvolantového "kroužku" ten najdeš po sundání krycího plastu pod volantem jsou tam tuším dva konektory nevím který je který
(tam opatrně ten kroužek je docela choulostivý a křehký) ale pokud by byl problém tady tak by ti nejspíš svítila kontrolka EPS protože polohu volantu EPS využívá taky.
Tak to byly babské rady zdarma
ForTwo 451 MHD, r.v.2010, 160.000km, 52kW, benzin/LPG (Solaris), VIN: WME451380xxxxxxxx
mohl bych mít dotaz ohledně posilovače?
zajímalo by mne jak je zpřevodované řízení s posilovačem proti standardu
postup měření:
volat srovnat do polohy přímého směru
střed vrcholu volantu mít jako pomyslnou rysku "jako malou ručičku na hodinách"
potom otáčet volantem doprava po směru hodinových ručicek a počítat "o kolik hodin" se pohne pomyslná ryska do plného pravého rejdu
tj. jedna otáčka volantu = 12 hodin
podle všeho by mělo být řízení s posilovačem strmější - citlivější
až se dostanu ke svému Smartu bez posilovače spočítám to pro srovnání
zajímalo by mne jak je zpřevodované řízení s posilovačem proti standardu
postup měření:
volat srovnat do polohy přímého směru
střed vrcholu volantu mít jako pomyslnou rysku "jako malou ručičku na hodinách"
potom otáčet volantem doprava po směru hodinových ručicek a počítat "o kolik hodin" se pohne pomyslná ryska do plného pravého rejdu
tj. jedna otáčka volantu = 12 hodin
podle všeho by mělo být řízení s posilovačem strmější - citlivější
až se dostanu ke svému Smartu bez posilovače spočítám to pro srovnání
ForTwo 451 MHD, r.v.2010, 160.000km, 52kW, benzin/LPG (Solaris), VIN: WME451380xxxxxxxx
dik za radu,prave mi to mechanik robil podla tvojho navodu,ale nepomohlo.Asi to servo bude v prdeli.
Meral som tie otacky,vyslo mi 20,5hodin pri plnom rejde vpravo
tak ještě zkus tu diagnostiku jestli je to jednotka nebo posilovač
vím o dvou posilovačích na prodej jeden na slovensku druhý na moravě
na slovensku je i jednotka
(chci si posilovač přidat do auta tak to mám čerstvě v hlavě)
vím o dvou posilovačích na prodej jeden na slovensku druhý na moravě
na slovensku je i jednotka
(chci si posilovač přidat do auta tak to mám čerstvě v hlavě)
Tak jsem to dnes taky měřil na pravém rejdu napočítám 22,5 u verze bez posilovačemPeter1958 píše:dik za radu,prave mi to mechanik robil podla tvojho navodu,ale nepomohlo.Asi to servo bude v prdeli.
takže rozdíl strmosti mezi posilovačem a bez posilovače je cca 1/4 otáčky