Vypnutý klíček za jízdy

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Vypnutý klíček za jízdy

Příspěvek od DYK77 »

Tak u? se mi podruh? stalo, ?e jedu, ?ad?m a najednou spadnou bud?ky, motor dob?h? a j? se div?m co se d?je. Je?t? ne? ztrat?m rychlost si v?imnu, ?e jsem si str?il rukou do kl??ku a ten je v mezipoloze. Hned ( asi 5 sekund ) jsem ho zapnul a auto jelo d?l.
Zaj?malo by m? jestli se p?i takov? p??le?itosti nemohlo n?co st?t. M?m namysli hlavn? po?kozen? turba vlivem p?eru?en? maz?n? a tak. :?
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Nem?lo by, vypozoroval jsem ?e plno lid? vyp?n? Smarta jen co zastav?j, tak bu? v klidu.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

No jo ale j? nest?l, j? jel asi 70Km/h kdy? jsem si ten kl??ek vypnul, tak jsem ho hned zapnul a jel jsem d?l. Motor jsem p?ed t?m nehnal, tak?e zastaven? a vypnut? by bylo v pohod?, ale co se d?le za j?zdy ? M? Smart zubov? olejov? ?erpadlo, kter? ?ene olej k turbu i kdy? jsou vypnut? obvody, ale motor se je?t? to??? Norm?ln? to tak toti? b?v?, tak?e v tom by probl?m b?t nemusel. Taky se uklid?uju tim, ?e kdy? jsou obvody bez nap?t? je uzav?en? ?krt?c? klapka s?n?, tak by m?lo st?t i turbo kdy? p?es n?j nic neproud
Obrázek Obrázek
daniel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daniel »

Tak to se mi stalo taky, zrovna, kdy? jsem se honil s autem a p?edj??d?l ho. Hned m? napadlo, nejede to, zad?el jsem a je to v prdeli... :lol: D?v?m u? pozor a do kl??ku jsem si u? "nedrbl".
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Jo "je to v prdeli", to m? p?esn? taky napadlo :lol:

Ten kl??ek je tam danej prost? blb?. START tla??tko by to vy?e?ilo, ale musela by b?t chu? se do toho d?t a taky je to dost pen?z za takovou prkotinu ov?em praktickou. Jedin? co u toho tla??tka nech?pu je, ?e tam mus? chyb?t ta prvn? poloha jakou m? sp?nac? sk???, kdy motor je?t? nestartuje, ale zapalov?n? je u? nabuzen?. Tohle je zase + pro norm?ln? zapalov?n
Obrázek Obrázek
Smartnumeric

Příspěvek od Smartnumeric »

Sp?? bych se ob?val o p?evodovku jestli to s n? nehne pokud by se to st?valo ?asto. NEmysl?m ?e p?r p??pad? n?co ud?l? ale v?ckr?t u? by se j? necht?lo hledat n?stup. ( mysl?m v automatu ) Jeden ?as jsme znal ?lov?ka kter? z kopce smarta vy?azoval na N, a pak tam kuploval A kdy? byl dole, n?kdy se mu to ani nepoda?ilo nebo? auto cht?lo zastavit a p?ej?t na polohu N znova kdy? u? mu tam sko?ila 0 . No a pop?r m?s?c?ch si ?el pro novou p?evodovku nebo? star? mu to u? n?cht?la d?lat. V?ichni mu ??kali ?e u automatu ( i polo ) a? to ned?l? ale nedal si ??ct. U vypnut?ho motoru nicht nev?m :-)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Kdy? se vypne za j?zdy kl??ek, tak k vy?azen? nedojde, to je v pohod?. Po znovuzapnut? kl??ku se motor op?t o?iv? a jede se d?l na rychlost jak? tam byla naposledy za?azena.
S t?m vy?azov?n?m je to ale zaj?mav? zku?enost. Sice to ned?l?m, ale vrtalo mi hlavou jak by se s t?m asi p?evodovka poprala, kdybych za j?zdy vy?adil a znovu za?adil. Tak?e tenhle styl j?zdy rozhodn? nebrat.
Obrázek Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vy?adit a za?adit za j?zdy nen? v?bec ??dn? probl?m. Kdy? jedu z dlouh?ho kopce tak norm?ln? bez se?l?pnut? brzdy vy?ad?m a pak po zpomalen? tam zase za?ad?m. P?evodovka zap?em??l? a hod? tam sama aktu?ln? rychlost, tak?e nem??e doj?t ani k "zadu?en?" ani k p?eto?en
Odpovědět