Porucha řazení - vypadává jednička

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
Odpovědět
Majkl
Bydliště: Nevyplněním profilu, porušujete pravidla Smart Autoclubu. Děkuji za nápravu!

Porucha řazení - vypadává jednička

Příspěvek od Majkl »

Jak na automat tak "manuál" vypadává občas jednička. Auto se jakoby chce rozjet, ale pak vzadu něco cvakne a rychlost vypadne a chova se jako na neutrál. Na displaji zmizí "A" nebo "1" v závislosti na zvoleném režimu a po cca 2 sekundách se vrátí zpět na "A" nebo "1". Někdy se rozjedu hned, jindy na podruhé, někdy na potřetí.

Nesetkal jste se s tim někdo?
SMARTa už nemám, ale stále je mám rád :)
Pajik
Smart ACE

Re: Porucha řazení - vypadává jednička

Příspěvek od Pajik »

Muze to byt potenciometr, co je jako zpetna vazba od zarazeneho stupne, nebo je hold neco shnileho primo v prevodovce. Potenciometr je vne prevodovky, zajed s tim treba na Smart-dily a tam se da zkusit jiny.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Majkl
Bydliště: Nevyplněním profilu, porušujete pravidla Smart Autoclubu. Děkuji za nápravu!

Příspěvek od Majkl »

S Petrem uz jsem domluvenej, ze se tam v pondělí zastavim, ale sam presne po telefonu nevěděl co by to mohlo byt (coz je pochopitelny :) ):( ve Smartcentru po telefonu mi rekli ze to je spojka... ale uz k nim jet nechci...
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Tak jsem dneska rano nastoupil do prcka a nic :) teda myslim, ze bylo vsechno v poradku. Řadí (i řádí :-) ) jak ma, studenej i zahratej. Tak nevim no :) nepojedu do servisu s autem v poradku, pockam az to (tuk tuk) zacne zase delat...

je mozny aby to bylo jen docasne? nevim no..
Greg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg »

taky se mi to teď u jednoho stává a mám za to, že to je odcházející spojka - udělá to jen občas, ale intervaly jsou stále kratší...
WWW.SMART-DILY.CZ
Kompletní služby okolo Smartů
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...

Ostrava-Hrabová, 500m od Makra
JSK

Příspěvek od JSK »

Tak jsem další, koho postihl problém vyskakující jedničky. Už někdo dotáhl do konce hledání příčiny?
ForTwoCabrioPassion2000-klima, kůže audiopack, měnič CD; LandRover Discovery 300Tdi; Laguna II Grandtour 1,9 dCI
alexcaj

Příspěvek od alexcaj »

Majkl píše:Tak jsem dneska rano nastoupil do prcka a nic :) teda myslim, ze bylo vsechno v poradku. Řadí (i řádí :-) ) jak ma, studenej i zahratej. Tak nevim no :) nepojedu do servisu s autem v poradku, pockam az to (tuk tuk) zacne zase delat...

je mozny aby to bylo jen docasne? nevim no..

Dobry den preju, chci se zeptat jestli tenhle problem meli jste pak vyreseny, nebo pak uz to bylo v poradku ?
udelalo mne to taky, tak ze musel jsem nechat auto na parkoviste, ze ani neslo s nim jet, ale prisel jsem dalsi den s tim , ze odtahneme, ale radilo uplne v pohode, a dokonce shasla i kontrolka motoru ktera pred tim svitila, tak nevim co na to mam myslet . Dekuji za odpoved
JSK

Příspěvek od JSK »

U mne to byl špatný snímač zařazené rychlosti, opraveno ve Smartcentru ČB u p. Vojty (měl i starší zdravý snímač, takže i cenově to šlo).
ForTwoCabrioPassion2000-klima, kůže audiopack, měnič CD; LandRover Discovery 300Tdi; Laguna II Grandtour 1,9 dCI
alexcaj

Příspěvek od alexcaj »

JSK píše:U mne to byl špatný snímač zařazené rychlosti, opraveno ve Smartcentru ČB u p. Vojty (měl i starší zdravý snímač, takže i cenově to šlo).

Preju Vsechno nejlepsi do noveho roku, a jestli nevadi tak bych rad zeptal se jeste na jednu vec, jestli neznate jaky nazev ma snimac u obchodniku, snazil jsem se ho najit nekdy na internetu ale nepodarilo se mi to, a vypada to , ze je to opravdu bude nim.S pozdravem Alex
alexcaj

Příspěvek od alexcaj »

:)
xvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvo »

U mě to dělalo těsně před výměnou spojky, přesně jak píše Greg.
Odpovědět