Výměna oleje

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
peter.eu

Příspěvek od peter.eu »

Koupil sem si u Bédy toto http://www.mountfield.cz/odsavacka-olej ... l-1moz0082 odsani probehlo rychle, cerpadlo z lidlu se mi libilo do doby nez jsem videl 0,2l/min :)
Smart ForTwo 0.8 CDi 2002
Opel Vectra GTS 2.0t 129kW
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

Druzeta píše:A jak máš jistotu že je na dně, když tam nevidíš :?:
Respektivě že se odsálo všechno.
No, ta jistota odsátí všeho není relativně nikdy. S tím bowdenem, to je dobrej nápad! Díky. Zkusím. Pokud se totiž dole ve vaně fakt narovná, což zřejmě ano, pak musí být citem cítit, kdy narazí konec na dno vany, což je pak jisté, že to bude odsávat skutečně ze dna. Z tohohle bych chtěl udělat závěr, že když dám vyměnit olej v servisu, a dojedu domů, cca pár km, tak pak kontrola oleje pohledem na něj na měrce, je vždycky o dost tmavší (znečištěnější), i když je nově vyměněn, než když si ho pečlivě odsaju sám, naliji nový a ujedu taky těch pár km. Což lze přisoudit tomu, že i servis nikdy neodsaje všechen olej, ale sají jen do té doby, když už jim prostě z odsávačky neteče nic.
Nemám počítač, jenom mobil.
A nemám velký auto. Smartík zváný Borůvka z Řípu zahynul na poli... Je již nově zastoupen černým Smartkem diesel cabrio pokřtěným Hašlerka!
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

A nechcete si raději koupit levnou vanu i s vypušákem a nezkoušet to vysávání oleje ???? Pořádně se vám to nikdy nepodaří. *VV* *VV*
http://www.ceskcar.cz/olejov-vana-smart ... 68822.html
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

Jindřich píše:A nechcete si raději koupit levnou vanu i s vypušákem
Nemohu posoudit, co je rozumnější: Jestli stále odsávat nebo měnit vanu za novou se šroubem, když nemám ponětí, co je třeba všechno z auta povyndavat, aby to člověk vůbec dostal ven, nebo do stávající vany udělat s citem otvor pro výpušák. Všechno má své pro i proti. Zatím jen odsávám... Každopádně díky za tip.
A nemám velký auto. Smartík zváný Borůvka z Řípu zahynul na poli... Je již nově zastoupen černým Smartkem diesel cabrio pokřtěným Hašlerka!
Winterwolf
Site Admin

Příspěvek od Winterwolf »

Jestli mě pamě neklame tak nemusíš z auta sundat nic jiného jen ho zvednout a vyměnit vanu. Já jsem na původním motoru měl vanu se šroubem,ale po GO jsem o ni přišel,ale už je plánovaná při první výměně oleje 8)
Lukáš
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Já nevim proč u některých aut dnes upustili od výpustného šroubu, snad kvůli ekologii, aby nějaké prase nevypustilo olej jen tak na zem, ale podle mě je vypuštění vyjetého oleje v nejnižším místě motoru to nejlepší jak se ho zbavit. O jednoduchosti práce snad ani netřeba mluvit, prostě povolit šroub a je to venku. Pravda je třeba ohnout hřbet, ale toho člověk stejně není ušetřen, nebo si to vyžaduje výměna olejového filtru a to si stejně navíc vyžádá použití záchytné nádoby na olej.
Hadička na odsátí oleje, která se strká na dno olejové vany trubičkou pro měrku oleje, ústí proti dnu vany v místě, kde není její nejnižší bod!
Výměna, nebo úprava olejové vany má i tu výhodu, že se naskýtá příležitost zbavit se kalů, které po nějaké době ulpí na dně.
Jelikož se mi pod Smartíka po snížení světlé výšky už nevešel hrnec, tak jsem si pořídil spešl kanystr a jsem s ním spokojený. ..
http://shop.gs-adventure.cz/gs-adventur ... -objem-6-l

Jinak více o vaně s výpustným šroubem zde ..
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=394
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

Jeeeje ! .. cece to se prodava za tak hrisny prachy prazdna pixle ??? :shock:
Jsem skocil naproti do kontyse s plasty, nasel tam plochej cernej kanystr od cehosi, polozil na bok, vyrizl do dolni puli ostrym nozem obdelnikovou diru a uz jsem jimal:).
Pak prelejes hrdlem na plocho do normal druhyho kanystru (na vyhozeni) a mas to zadarmo ! :D .. Bedo Travnicku :D))) ..
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
Zvoník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zvoník »

Jindřich píše:A nechcete si raději koupit levnou vanu i s vypušákem a nezkoušet to vysávání oleje ???? Pořádně se vám to nikdy nepodaří. *VV* *VV*
http://www.ceskcar.cz/olejov-vana-smart ... 68822.html
Na tý adrese tu vanu nemaj. A pochybuju, že by měli zájem ji objednat. Není o ní tady zřejmě zájem. Se asi nevyplatí ji mít na skladě. Leda někde koupit bez díry a výpušák udělat sám. V Německu stojí skoro dva litry na naše.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

mugwai59 píše:Bedo Travnicku :D))) ..
Sám jsi Beda Travnicek s tím tvým plastem z konáku. :lol:
Bavíme se zda výpušák na vaně či nikoliv.
Ten kanystr je jen tip, nikomu to nenutím. Ale, nemusím nikam nic přelévat, ukapávat, vejde se mi do toho obsah olejové náplně ze dvou aut, což vyhovuje mým ročním potřebám, a pak to celý vezmu a vyliji to na odpadovém hosp. V garáži nemusím skladovat mastnej kus plastu, kterej kyž nechci aby byl mastnej, tak na něj vyplácám 20 triček a dalších 5 na otření trychtýře + pixla solviny na ruce k tomu a čas běží. Kanystr stačí lehce po použití otřít, uzavřít a hotovo. Na výšku zabere méně místa, prostě mi vyhovuje. Nekouřím, nepiju, nevyhazuju tisíce za každoroční obměnu mobilu s jablkem atd., takže si dělám radost maličkostmi alá kanystr, protože mám rád, ve věcech určitou štábní kulturu :wink:
Obrázek Obrázek
max59

Příspěvek od max59 »

Tady ji má, ale trochu dražší. Šikula, jako příp. Jindřich si výpušák pořídí do stovky i méně. : http://eshop.autodilnamartinek.cz/produ ... -smart/678
Smarta nechci, zlobí, ale fandím jim.
Ford Focus ST170
smart crossblade 3 cm u PC.
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Na co furt řešíte kupování celé vany, stačí sundat vanu, koupit výpušák třeba z oktávky, koupit k tomu protikus-matku a odnést to do nějakého zámečnictví a tam to nechat provrtat a navařit.
Kdo to má čím přivařit tak si to přivaří sám.
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

No a kdo se s tím nechce patlat, nebo si na to netroufá, pro toho jsou ty odkazy, kde si to může koupit, a si to každý rozhodne, jak chce.
Já si tam dokážu ten šroub bez problémů udělat, a přesto si objednám vanu (dávám odkaz) a víš proč - taky mám rád určitou štábní kulturu, jako DYK a taky si dělám radosti z ušetřených peněz třeba za kouření atd. *pivo*
http://www.ebay.com/itm/SMART-OLWANNE-R ... 35e4041099
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Tak tahle vana je pěkná, jinak doteď jsem tady viděl akorát nějaký nic moc čínský výrobky.
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

To teda je, existuje ještě modrá a černá, hlavně se mi líbí ta tuhost a že to má těsnění a ne na silikon. *trsám*
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Z čeho to je? Skoro to vypadá jako plast, ale mohl by to být i hliník .
Obrázek Obrázek
Odpovědět