J? to aut. p?ihl??en? nepou??v?m, tak nev?m jak to selh?v?, ale ?ekl bych, ?e to sel?e v?dycky, kdy? sma?e? v prohl??e?i Historii.ales píše:sakra zese selhalo automatick? p?ihla?ov?n?:-(
Výměna oleje
na jin? forum co chod?m mi to funguje bezproblemu, a historii nema?u nikdy(pc pou??v?m jen j?:-), tak nev?m kde je chyba:-( a je?t? sem jeden problem m?m, ?e se v?dy p?ihl?s?m a? na druh? pokus...vypln?m jmeno heslo d?m p?ihl?sit a sko??m na forum, ale st?le nep?ihl??en, u?in?m stejn? postup podruhe a jsem tam pouze st?m ?e sem p?ihl??en:-) to? nev?m kde je chyba:-), ale to je jedno net?k? se to tematu....DYK77 píše:J? to aut. p?ihl??en? nepou??v?m, tak nev?m jak to selh?v?, ale ?ekl bych, ?e to sel?e v?dycky, kdy? sma?e? v prohl??e?i Historii.ales píše:sakra zese selhalo automatick? p?ihla?ov?n?:-(
Abych se vr?til zp?tky...schv?ln? sem vyt?hl manual k vozu a koukal nato, je tam takov? dobr? tabulka, ktera ??k? ?e motor snese oleje od 0W-30 po 20W-50 v z?vislosti na stylu pou??v?n? a teplot? okol?. Nemus?? se b?t s tou 10W-40 chybu ned?l?? a p?i tvojem stylu pou??v?n? je naprosto dosta?uj?c?, j? auto pr?v? pou??v?m denn?, proto?e sem si ho koupil na p?ibli?ov?n? do m?st? a to obn??? pr?v? takov? ty mal? ?ast? coura?ky, co? je na motor nejv?t?? zahul:-(
jinak amerikou se ne?id jejich standardn? motor bigblock V8 5.7l je tro?ku jin? kategorie ne? na?e R3 0.6l je?t? k tomu foukana turbem:-)
-
Smartnumeric
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tomhle asi bohu?el nepom??u nebo? nev?m jak. J? tenhle probl?m tady na f?ru nem?m, zaj?mav?. Ale podle toho co popisujete, tak se takhle nadvakr?t p?ihla?uji nap?. do emailov? schr?nky na Seznamu. Kdyby v?m ne?lo se p?ihl?sit v?bec, tak s t?m bych si rady v?d?l, um?m zm?nit heslo, ale takhle fakt nev?m. Mo?n? jedna rada by byla. Po p?ihl??en? se v?bec neodhla?ovat a setrv?vat u PC st?le On-LineSmartnumeric píše:OffTopic - no taks t?m p?ihl??en?m m? absolutn? stejn? pot??e. Na druh? pokus to projde v?dy.
-
Radek Fierla
dotaz na "dancule"...zaujal si mn? v?m?nou oleje u mercedesu v Opav?. j? jsem z Karvinska a kdy? jsem se ptal v Ostrav?, zda d?laj ro?n? prohl?dky Smartu, tak m? v?dy odk?zali na nejbli??? servis do Olomouce. letos jsem tam byl pot?et? a docela se takov? prohl?dka prodra?uje (nafta, zn?mka). jsou schopni v Opav? prov?st i diagnostku nebo jen servis (v?m?na oleje, filtr?...) ? jinak ti mus?m pochv?lit ty kola, jsou ??asn?... 
-
pafka
V?m?na oleje
Je dobr? dop??t "Smrt?m" ten nejkvalitn?j?? olej a m?nit ho po 5.000 km, neb
nej?ast?j?? diagn?zou ?mrt? motoru je zakarbonov?n? krou?k? na jednom v?lci a n?sledn? podp?len? ventil?. Motor "na odchodu" se pozn? podle v?razn?ho ?bytku oleje mezi v?m?nami a po n?jak? dob? b?hu na 2 v?lce. D?le je velmi u?ite?n? motor po??dn? zah??t, ne? se za?ne vyu??vat na 100%...
nej?ast?j?? diagn?zou ?mrt? motoru je zakarbonov?n? krou?k? na jednom v?lci a n?sledn? podp?len? ventil?. Motor "na odchodu" se pozn? podle v?razn?ho ?bytku oleje mezi v?m?nami a po n?jak? dob? b?hu na 2 v?lce. D?le je velmi u?ite?n? motor po??dn? zah??t, ne? se za?ne vyu??vat na 100%...
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Jeliko? m? na ja?e ?ek? v?m?na oleje a ?ekl jsem si, ?e se do toho d?m tentokr?t s?m, tak jsem ?um?koval po n??em co by se mi hodilo. Na str?nk?ch http://www.shell.com/ jsem na?el zaj?mav? odkaz s n?zvem Vyberte motorov? olej Shell Helix, kter? je pro V?? v?z ten prav? .
Jeliko? je od v?robce m?j motor pln?n? olejem 10W/40 a v DCH mi bylo ?e?eno, ?e tento olej pro m?j Smart pln? posta?uje, nelaboroval jsem a st?le ho pou??v?m. Mnoz? z v?s tady d?v?te plnou syntetiku 5W/40, ale proto?e se nedoporu?uje p?ech?zet z 10W/40 na 5W/40, z d?vodu vzniku mo?n?ch net?snost? na motoru, tak u sv?ho 10W z?stanu. ?e to nen? ??dn? chyba m? utvrdilo toto doporu?en? viz ZDE .
Moje zad?n? zn?lo
Typ motoru - benz?n
St??? automobilu - 3 a? 5let ( je to stejn? jako p?i st??? do 3 let )
V?? styl j?zdy - b??n? ( to ?e Smart?ka ob?as pro?enu nepova?uji za sportovn? styl )
Jak pou??v?te sv?j v?z? - b??n? vyu?it? ( v?t?inou mezi m?sto, po m?st? tak?, ale pom?r naj.Km ve m?st? v??i Km naj za m?stem je zanedbateln? )
V?sledek doporu?en? je olej hod?c? se i pro turbomotory :
Shell Helix Plus
V�jime?n� vy?i�t?n� motoru za v�ech j�zdn�ch podm�nek
Osv?�uje a chr�n� V� v?z
Vynikaj�c� ochrana pro v�echny provozn� podm�nky, nehled? na typ Va�eho osobn�ho automobilu.
Vynikaj�c� motorov� olej na syntetick� b�zi pro v�echny modern� benz�nov� motory v?etn? turbomotor?. Shell Helix plus pro ?idi?e, kte?� cht?j� osv?�it a pos�lit sv?j automobil motorov�m olejem skv?l� kvality, kter� umo�?uje klidn?j�� j�zdu a vysokou ochranu motoru. Tento produkt je vhodn� pro vozy star� 2 a� 5 let.

Tak?e m?m rozhodnuto
Jeliko? je od v?robce m?j motor pln?n? olejem 10W/40 a v DCH mi bylo ?e?eno, ?e tento olej pro m?j Smart pln? posta?uje, nelaboroval jsem a st?le ho pou??v?m. Mnoz? z v?s tady d?v?te plnou syntetiku 5W/40, ale proto?e se nedoporu?uje p?ech?zet z 10W/40 na 5W/40, z d?vodu vzniku mo?n?ch net?snost? na motoru, tak u sv?ho 10W z?stanu. ?e to nen? ??dn? chyba m? utvrdilo toto doporu?en? viz ZDE .
Moje zad?n? zn?lo
Typ motoru - benz?n
St??? automobilu - 3 a? 5let ( je to stejn? jako p?i st??? do 3 let )
V?? styl j?zdy - b??n? ( to ?e Smart?ka ob?as pro?enu nepova?uji za sportovn? styl )
Jak pou??v?te sv?j v?z? - b??n? vyu?it? ( v?t?inou mezi m?sto, po m?st? tak?, ale pom?r naj.Km ve m?st? v??i Km naj za m?stem je zanedbateln? )
V?sledek doporu?en? je olej hod?c? se i pro turbomotory :
Shell Helix Plus
V�jime?n� vy?i�t?n� motoru za v�ech j�zdn�ch podm�nek
Osv?�uje a chr�n� V� v?z
Vynikaj�c� ochrana pro v�echny provozn� podm�nky, nehled? na typ Va�eho osobn�ho automobilu.
Vynikaj�c� motorov� olej na syntetick� b�zi pro v�echny modern� benz�nov� motory v?etn? turbomotor?. Shell Helix plus pro ?idi?e, kte?� cht?j� osv?�it a pos�lit sv?j automobil motorov�m olejem skv?l� kvality, kter� umo�?uje klidn?j�� j�zdu a vysokou ochranu motoru. Tento produkt je vhodn� pro vozy star� 2 a� 5 let.

Tak?e m?m rozhodnuto
- xlukas.cz
- Smart ACE
no jako ja mam na stitku od vymeny, ze tam lili dokonce 0W40Jirka P píše:Mobil 10W40 vy?el v testech polosyntetik tohohle typu nejl?pe, n?kde jsem to vy?etl, ale u? to je del?? dobu. Ono toti? nen? olej jako olej (to zn??), ona ta pln? syntetika 5w 40, 50 je toti? ?id?? a moc se pro smart nedoporu?uje.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
SCHVÁLENO !!! 

2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279