Problém s motorem - náhlá ztráta výkonu

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
pyramida

Příspěvek od pyramida »

xlukas.cz píše:
pyramida píše:
asayull píše:měl jsem to taky a nakonec se díky konzultaci bohužel ukázalo že mám podpálený výfukový ventil a zasekával se nahoře... pokud podřadíš a přestatane to.. tak se mrkni jestli máš dost oleje... a jestli ne tak je to jasné... mě to opravují v záruce , ale jinak se do toho nikomu nechce... nejjednodušší je nový motor ale je to kolem 30 tis...
držím palce at je to něco jiného...
NNEEEEE! to se mi presne stalo dneska. Nedojel jsem malem do Modran. Nejhorsi je stani na semaforu - motor chce zdechnout, takze leva noha brzda, prava jemne masiruje plyn. Zelena - nejde mi to tak rychle, reakce je pomala, za mnou na me blikaj, me to z kopce jeste couva, takze nervy. A to ho mam tyden a jeste ani nemam znacky. Ze by to bylo tim, ze stal 1 a 1/2 roku v bazaru? Ja nechci novy motor! ten muj je hezkej, ale holt nejede - spis mam pocit, ze jede jen na 2 valce a az doted jsem veril ze to budou svicky. Ale cudi to fest a sezralo 1/2 oleje na 50 km. Ja NECHCI novej motor za 30! Navic mechanik Martinek rikal, ze pry spis 40 a turbo + 20. PORADTE mi, prosim, do jakeho servisu do dat v Praze na motor! Diky - to nebude dobra noc
klasika ... jen to prislo bud brzo, nebo ti na tvem aute nekdo stocil km.
na stoceni to fakt nevypada, samo jsem to resil - stav je "vonavka" - neosahany volat, saltpaka, tlacitka, polstrovani, sedacky, plasty atd. Nevypadaj ani vymenene, taky by se to asi nevyplatilo.

mam sanci u bazaruna reklamaci, kde jsem ho pred 10-ti dny koupil, kdyz jsem dojel z Plzne do Prahy, tam to dal k Martinkovi na olej a pak hned asi podpaleny ventil vyfuku = novy motor? Se v tom nevyznam. Diky
FT01, rv 99, NL, zatim 90 k KM bez nehody
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

za zkousku to urcite stoji. toto totiz neni vada, ktera by se udelala okamzite. to ze tam to auto stalo tak dlouho, tak to taky neni jen tak. mozna se jim nekolikrat vratilo. kdo vi ...
jedni brnaci koupili auto s timto problemem, taky se to projevilo az po 500 km a dostali z neho aspon trosku penez. procti si vsecky temata s podobnym problemem, je jich tu vic nez dost a to co mas s autem ty ted, tak takovych tu uz bylo odhadem 10 - 15. vsecky auta dnes bez problemu zase jezdi.

moc nechapu, proc chce menit turbo. to uz ho mas pri tak malo km pokazene? to se mne moc nezda. s autem uz radsi nejezdi, at nenadelas vic skody nez uzitku - zaolejujes katalyzator.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
dodo555
Smart ACE

Příspěvek od dodo555 »

to vratenie kupnej ceny mozes vyskusat ved za to nic nedas a prinajhorsom ti povedia ze nie.

Ja som pred rokom tiez kupil smarta presiel som na nom 100km a motor odisiel, tak som bol za predavajucim ze mame 2 moznosti:
- oprava bude stat cca 40 t. SKK ked mi da 20t SKK tak to beriem
- odstavim mu pred dom auto take ake je a budem chciet spat celu sumu

vybral si prvu moznost
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
XTT07

Příspěvek od XTT07 »

ja som tiez meral tlak a v jednom ziaden nebol.,. co to je? Ako keby tam piest nebol...znamy v servise vravel ze "deravy" piest??? skusim vymenit co to urobi a potom dam vediet :)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Asi hloupá otázka , ale nebyl to zrovna válec s otevřeným ventilem?
Obrázek Obrázek
XTT07

Příspěvek od XTT07 »

hmm :? rozoberiem a uvidim :) ventily sa daju vybrusit (vraj)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Zabrousit se daj, ale v drtivé většině je tu každý mění za nové
Obrázek Obrázek
dodo555
Smart ACE

Příspěvek od dodo555 »

ale aj ked das nove musis to zabrusit, ja som tiez len zabrusoval
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
XTT07

Příspěvek od XTT07 »

aha dik moc uvidim co to spravi 8)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

dodo555 píše:ale aj ked das nove musis to zabrusit, ja som tiez len zabrusoval
To jo, řeč byla o ventilech. Sedla ventilů v hlavě válců se samozřejmě většinou před osazením novými ventily zabrušují

Už tu bylo v rubrice "servis" pár fotek jak to vypadá , když nastane problém s ventily. Někdy byly ještě použitelné jindy ne, záleží jak rychle se porucha podchytí.

Viz ...

http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... c&start=45

+malý bonus
http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/upsedla.htm
http://www.uni-max.cz/souprava-frez-na- ... u-smart/d/
Obrázek Obrázek
XTT07

Příspěvek od XTT07 »

dik dyk :) uvidim co s tym...brusit sa urcite bude :idea:
L.Victorie

Příspěvek od L.Victorie »

V technice se nevyznám, ale když to tady tak pročítám, tak jsem se teda dooost vyděsila..

Dá se tomu "podpálenýmu výfukovýmu ventilu" nějak předcházet?????

Mám auto od Velikonoc, údajně po GO (k tomu mam i fakturu a nějaký lejstra, ale bylo to dělaný v Rakousku, tak nevim.. )
Před koupí mi ho v servisu komplet prohlíželi, i zespodu..

Mam r.99; 0,6; 40 kw...

Jako kdybych měla měnit motor za 30 tis. tak to mě teda absolutně zruinuje.. :?
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Já bych asi doporučil nešetřit na benzínu. Čím vyšší oktanové číslo, tím lépe. Nemusí to být zrovna 100oktanový benzín, ale 98 podle mě stačí. Jde o to, že výrobce udává, že stačí jen 95okt. , ale pokud se nepovede benzín , tak může mít jen 93okt. a dle normy je to stále ještě v toleranci, motoru však nepřispívá. Tankuji u Shellky V-Power Racing s 98 oktany, ale víceoktanový benzín se dá natankovat třeba i u Benziny.
Celá záležitost s podpálenými ventily u 600ccm bude nejspíš konstrukční "vadou", ale možná se dá tímto způsobem životnost ventilů o něco prodloužit.
Obrázek Obrázek
L.Victorie

Příspěvek od L.Victorie »

A nedá se koupit jen ten vadný ventil?? To se musí měnit celej motor?
Odpovědět