Bude tomu už rok co jsme si dovezli Smartika z Německa. Je ve skvělém stavu a až na pár drobných oprav sloužil dokonale.
Je to ale bohužel už skoro měsíc, co se mi za jízdy(ze začatku pouze po rozjezdu) rozsvítí kontrolka ABS. Auto začne zpomalovat na 30km/hod a i po sešlápnutí plynu auto nereaguje a udržuje tuto rychlost. Tak jsem několikrát zkusila brzdu a auto jako by se probudilo a rozjelo se, ale kontrolka dál svítí. Ze začátku pomohlo vypnutí motoru a opětovné nastartování. Tak jsem auto dala na diagnostiku k Mercedesu. Smarta zkalibrovali a vyčistili chybu na snimači, která tam byla. Vzali mi 800,- s tím že nezaručují že se to už neprojeví. Po pár dnech se problém zase vrátil. Pár dnů mě to trápilo a i ráno při nastartování v garáži(aniž bych přejela díry či nějakou horší silnicí) tak se mi kontrolka opět rozsvítila.
Takže jsem dala Smarta opět do mercedesu. Tam si ho nechali přes noc s tím, že možná rozeberou ABS a zjistí jestli tam není ulomený nějaký zub. Nakonec mi ráno řekli, že nic nerozebírali, že mají podezření, že jde o jednotku zrychlení, která je vadná a nová by stála 30.000. Což je u Smarta za 90.000,- hloupost to nechat opravovat.
Smarta mi vrátili a já s ním tak nějak jezdím, pokaždé ten problém nějak rozjedu, ale je to nepříjemné. O víkendu se mi kontrolka poprvé rozsvítila i při rychlosti 100km/hod na dálnici. Což se před tím nikdy nestalo, jen při a nebo až po startu.
Smart má již najeto 110 000km. Ale kromě tohoto problému nemá chybu.
Můžete mi napsat, pokud jste někdo setkal s podobným problémema třeba ho i vyřešili, za každou radu moc díky.
Také jsem se na letošním Autoteku v Brně dozvěděla o firmě, která se zabývá diagnostikou a na stánku mi dali kontakt na tyto stránky www.tservis.cz . Dali mi naději, tak to tam pojedu zkusit. Prý i když další diagnostikou s testy nic nezjisti, tak mě to nebude nic stát. Tak Vám se pak určitě napíši, jak jsme dopadli.
Každopádně předem díky za cokoli.
Veronika