Smart dělá SMRAD :-(

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
Greg
Kontaktovat uživatele:

Smart dělá SMRAD :-(

Příspěvek od Greg »

Zdravím všechny Smaráky - dnes se mi stal velice nemilý problém - můj první smart (2003 CDI) byl teď týden odstavený na dvorku (bez naszeného předního nárazníku (hrál jsem si se světlama) - aby se nic nestalo, tak jsem ho přikryl takovou tou plastovou plachtou a "zavřel ji" do dveří aby držela. Bohužel asi hodně foukalo, protože jeden den, když jsem k němu přišel, tak byla odrnutá (takže do přední části asi napršelo). Tak jsem ji pořádně zatížil Ytongama, které se válely kolem a už to drželo až do dnes. Dnes jsem nasadil zpět nárazník a jak jsem vlezl dovnitř všiml jsem si, že mám mokré sedadla - njn blbec :x mi nedošlo, že ta vlhkost steče po té plachtě i přes těsnění - dovnitř. Říkal jsem si neva, to se vysuší... Dám klíček do zapalování a otočím a zapnu žhavení. Ještě než jsem nastartoval, tak jsem vylezl ven a šel schovat nářadí. Vlezu zpět do auta a ve Smartovi divný smrad (jako by se něco pálilo). Nastartoval normálně (trochu slabší baterka - pomaleji točila a hodně zhasínalo světlo). Radši jsem to hned vypl. Nejsem schopný zjistit ani odkud to šlo, ale radši jsem ho nechal smrdět (doslova :roll: ) vytáhnul klíček a jel druhým.

Prosím o radu - co s tím? Odtáhnout k servismanovi, nebo zkusit dojet i přes ten smrad? Nebo dát k sousedovi do garáže, otevřít a nechat týden vyschnout?

Zkoušel jsem kontaktovat Cardu (před cca měsícem jsem u něj byl s 2. Smartem a naprostá spokojenost), ale je nedostupný - má na něho někdo jiný kontakt? Nebo adresu? (vím, že bydlí ve Výškovicích, protože jsem ho tam vyzvedával a dílnu má kdesi za Vratimovem), ale nevím přesně...
WWW.SMART-DILY.CZ
Kompletní služby okolo Smartů
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...

Ostrava-Hrabová, 500m od Makra
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

a smrdi ti to i kdyz to nastartujes znovu?

pod kobercem, pod sedadlem ridice je nejaka skatulka, kam vedou draty. kdyz zatekava zadnima okynkama, tak tam ty kontakty byvaji casto zoxidovane. zkontroluj tu skatulku a uvidis. jinak vysuseni asi bude zaklad. ten koberec by se mel dat z auta celkem snadno vytahnout. ostatne aj bych rekl, ze je tam k nicemu, protoze vazi snad 20 kg. ze tam nedali neco lehciho :roll:

predek by nemel vadit, ten je na vodu udelany.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Určitě bych začal vysušením v nějaké teplé garáži, případně dovnitř dát nějaký malý přímotop a stejně otevřít dveře aby to větralo, ale je to potřeba hlídat a mít to taky ještě v teplé garáži aby to mělo nějaký efekt.
Ideální by bylo zjistit odkud ten smrad šel a tam zkusit najít nějakou elektroinstalaci a případně prostříkat kontakty sprejem na kontakty.
Ale mohlo to natéct třeba do nějaké krabičky s elektronikou a tam zoxidovat, takhle se těžko radí.
Michal71

Re: Smart dělá SMRAD :-(

Příspěvek od Michal71 »

Do auta mi zatékalo zadními okénky také ale nic mi nesmrdělo pokud to bil smrad jako by se něco pálilo tak by to chtělo specifikovat jaký to byl smrad zda jako plast nebo jiný dále neuvádíš zda jsi zapnul jen klíčky nebo nastartoval a odešel. Také bych se koukl na baterii, může to být od ní, navlhla a můžou být povolené kontakty a přidávám se k ostatním, nejdříve bych to odtáhl do teplé garáže, odmontoval sedačky, vytáhl koberec zespoda je gumový a bude hodně nacucaný vysušit dobýt baterii a pak vyzkoušet.
SMART CityCoupe 0,6 (40)
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Zkusil bych vyndat všechny pojistky. Tím bych zjistil jestli není některá třeba opravovaná nebo špatně zvolená hodnota, protože pokud došlo ke zkratu, nebo k přetížení, měla by se v postiženém okruhu pojistka přetavit.
Pokud by bylo vše OK otočil bych klíčkem a měřil bych proud v pojistkové skříni v jednotlivých obvodech, nebo méně odborně postupně vkládal pojistky zpět a sledoval při které vložené pojistce se problém - zápach vyskytne a v tomto okruhu bych hledal závadu.
Každopádně jak říkal Druzeta, chtělo by to vysušit.
I tak není jisté jestli výše uvedený problém závadu odhalí. Záleží kde se co speče, někdy může něco zahořet aniž by došlo k přímému zkratu, viz některá nekvalitní autorádia prodávaná v dřívějších dobách.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

pro zajímavost, co dělala voda mně v autě:

http://www.kerford.cz/smart/magor.wmv

jel sem s tim cca 7km domu, přestala svítit světla, tak sem svítil pozičkama a po zastavení to už odmítalo i řadit. Tak jsem ho odtlačil na parkovací stání. Druhej den ráno při otočení klíčkem začal troubit.

Vyplývá mi z toho, že vozit vodu v autě pod kobercem, neni dobrej nápad..
2012 Fortwo / benzin
Greg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg »

Tak jsem ho nechal pořádně vysušit v garáži, vevnitř puštěný fén směrem na mokrá místa pod koberečkama a závada zmizela - normálně nastartoval, nesmrdí a jezdí. Dík za rady všem - kdyby opravy byly vždycky takhle jednoduché... :shock:
WWW.SMART-DILY.CZ
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...

Michal71

Příspěvek od Michal71 »

Greg píše:Tak jsem ho nechal pořádně vysušit v garáži, vevnitř puštěný fén směrem na mokrá místa pod koberečkama a závada zmizela - normálně nastartoval, nesmrdí a jezdí. Dík za rady všem - kdyby opravy byly vždycky takhle jednoduché... :shock:
ještě bych možná zkusi použít kontox na viditelné kontakty
SMART CityCoupe 0,6 (40)
Greg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg »

asi myslíš ty dráty a krabici pod řidičem, že? taky už jsem o tom uvažoval, ale moc se mi nechce vytahovat celé sedadlo a není tam moc dobrý přístup... Ale asi to radši udělám, pro jistotu...
WWW.SMART-DILY.CZ

xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

sedadla ve smartovi se vytahuji obzvlast dobre. je k nim dobry pristup.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Greg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg »

myslel jsem že není moc dobrý přístup k těm drátům a krabici aniž bych vytáhl sedadlo. To jsem ještě u Smarta nedělal, tak se to budu muset naučit :shock:
WWW.SMART-DILY.CZ

dodo555
Smart ACE

Příspěvek od dodo555 »

jednoduche staci povolit 4 sroby sedadlo +1 srob na páse
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
Odpovědět