Kolísání otáček

Řešení problémů s motorem
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Bohuzel, jak pises, nic o historii nevis. Takze se ted muzes ridit pouze nepsanym pravidlem, ze 600ccm kolem 100tkm potrebuje repasi motoru.

Jinak prodejci casto myji motory a jeste je natiraji ruznymi srackami, aby vypadaly "jako nove". Takze podle toho se ridit nemuzes. Hlavne sleduj olej. Jestli mizi, je to jasny. Je tady na to cele tema, najdi si ho.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Axo

Příspěvek od Axo »

Dakujem ti velmi pekne za radu ale teraz som strasne popleteny...lebo zacal som parkovat v garazi a tam startuje jak nove....dnes stal 10 hodin pred skolou v zime jak v ruskom filme a nastartoval na prvy raz. Inac ked parkuje v garazi tak neni problem so startovanim ani s kolisanim...cize to bude mat nieco spolocne s teplotou...no uvidim..dik pekne..
michmartin

Příspěvek od michmartin »

- souhlasím s :wink: Axo :wink:

je pravda , že zřejmě k vůli volovině u - MC 01 600 turbo 40kW -
není zapotřebí dělat okamžitě GO motoru !!!

- nyní asi 3x se povedl start bez problémů ( sem z toho normálně fakt hotovej :shock: ) !!!

- budu hlídat a průběžně informovat ...

skrblík 8E
Axo

Příspěvek od Axo »

takze teraz som sa vratil s mercedesu s diagnostiky a povedali mi ze GO vobec nehrozi ze na to kolko ma najazdenych vyzera perfektne co ma velmi potesilo.jedina zavada je ze mam zanesenu skrtiacu klapku a to moze sposobovat tento problem.trvalo to asi hodinu a pol a bolo to cele gratis.otazka je ze ci to nechat vycistit u nich alebo u mechanika co mi robil turbo.cestou domov som dostal asi najvacsi suter v galaxii lebo mam asi 30 ciaru na celnom skle.takze asi to dam vsetko spravit do MB. Caute zatial
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

tak to ti gratuluju, ze to neni smarti nemoc. v tom pripade doraz na sraz :wink:
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Axo

Příspěvek od Axo »

to treba dablikovi gratulovat nie mne :wink: :D
Axo

Příspěvek od Axo »

zistil som dalsiu vec...ked startuje dobre tak pred nastartovanim je pocut taky nejaky elektricky zvuk ako keby cerpadlo alebo ja neviem nieco tak bzuci! a ked to neni pocut tak blbnu otacky pri nastartovani! co to moze byt? ze by benzinove cerpadlo ak vobec take nieco je alebo co myslite!
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

před nastartováním, resp. po otočení klíčku by čerpadlo mělo / mohlo bejt slyšet. u všech aut se vstřikováním čerpadlo při otočení klíčku do první polohy natlakuje palivo, na druhou stranu u některejch aut je tichý natolik, že to je slyšet jenom při úplnym tichu. mě na smartu čerpadlo odešlo a loučilo se se mnou zhruba půl roku. občas blbě startoval, ale startoval a proto jsem na čerpadlo podezření neměl. chovalo se to tak, že když to dlouho stálo (zhruba 10 a víc hodin), tak to obvykle dýl točilo motorem, než to chytlo. pokud sem to chcípnul a nastartoval, tak to startovalo dobře. bylo to tim, že když motor chcípneš, tak zůstává tlak v benzínovym potrubí. čerpadlo fungovalo, ale dávalo malej tlak a tim nebylo schopný natlakovat okamžitě (po tom co tlak klesnul) tolik, kolik bylo potřeba do vstřikování. no a pak jednoho dne, na hradecký dálnici umřelo úplně. od tý doby, po výměně čerpadla, smart startuje perfektně..

na druhou stranu, otáčky to drželo dobře. jenom se mi někdy zdálo, že to trošku ztrácí výkon. ne nějak dramaticky, ale prostě jakoby si přišel o nějakej ten kilowat. od tý doby, co mám nový čerpadlo tenhle pocit nemám. nicméně pokud je čerpadlo nemocný a tlakuje málo, tak je to teoreticky možný, že ti kolísaj otáčky..
2012 Fortwo / benzin
Axo

Příspěvek od Axo »

mam taky pocit ze si vyriesil moju zavadu!!otazka je uz len ta ze jak je mozne ze raz ide a raz nie?bude tam asi nejaka chyba v elektronike...mozno nejaky kontakt alebo buh vi co!no mozno chybne cerpadlo plus zanesena skrtiaca klapka a kolisanie otacok je na svete!!ak sa mozem spytat ak to neni tajomstvo kolko ta asi vyslo cerpadlo dik pekne
armani

Příspěvek od armani »

Ked pôjdeme takto uzol po uzle tak by som začal palivovým filtrom. Aj ten môže by zanesený a nie je zaručený správny prietok paliva do systému. No a ve¾kou výhodou je, že filter je asi lacnejší ako čerpadlo. :D
Igor, Trencín
Smart Fortwo MC 01, 599cm3, benzín, výbava pure, r.v. 2002, farba: cierna, stav km k 10.11.2016: 90 105 km
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

přiznám se, že nevim kolik stálo, protože mi to dělal chrobák protiúčtem za diagnostiku a to čerpadlo bylo určitě levnější :) a zatim jsme spolu ještě neudělali vyúčtování. mám za to, že řikal něco kolem 200+ EUR. Zeptám se ho, až s nim budu mluvit.

U mě byl problém pouze s čerpadlem. Do tý doby jsem žil v přesvědčení, že čerpadlo buď funguje, nebo nefunguje, nějak sem si nepřipouštěl možnost, že může fungovat blbě. Jestli chceš, tak ti můžu dát to svoje starý, možná, že někdo dělá repase.
2012 Fortwo / benzin
Axo

Příspěvek od Axo »

uz som sa pytal na smart-dily.cz a starsie stoji 1500kč a nove 4000! Ten filter to nebude lebo ked startuje zle tak neni pocut cerpadlo...ked nastartuje v pohode tak je ho pocut!co ma napadlo bolo to ze by som este nemenil cerpadlo ale ze by som skusil pozriet vsetky kable k nemu atd ci nahodou neni nieco trosku povytiahnute,nalomene alebo hocico a to moze sposobovat to ze raz ide a raz nie.
michmartin

Příspěvek od michmartin »

tak palivový filtr je vyměněn a zatím vše v pořádku , tak uvidíme ...
:roll:
Fireblaid

Příspěvek od Fireblaid »

@axo: měl sem ten samý problém se škrtící klapkou.... nereagoval na plyn, svítila kontrolka prokluzu a kdo ví co ještě.... klapku pokud to bude jen zanešený nech vyčistit. Je to za pár korun.... Mě dali rovnou novou klapku za cca 7000kč.
Axo

Příspěvek od Axo »

dik pekne uz som to zistil aj ja...lenze mechanik to vycistil nie v MB a robi to furt...tak mi navrhol dat ju iba nastavit nie hned menit... ze napichnut na diagnostiku a spravit nejake zakladne nastavenie ci co... raz som k nemu bral dedkovu fabiu a cistil tiez klapku a potom ju cez diagnostiku aj nastavoval...takze to ide zobrat do MB na pocitac! ale dik pekne skoda ze si sa neozval skor lebo sa s tym trapim uz mesiace :D tak zatim
Odpovědět