Řazení-problém

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Protože "kontrolka motoru" je takové suchopárné, nudné a prostě naprosto obyčejné, ale "vrtulník", to je ta správná prča!!
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
milkroa

Řazení-problém

Příspěvek od milkroa »

Tak jsem se odhodlal zajet na diagnostiku a po cestě asi po 10 km kontrolka zhasla a auto začalo řadit normálně. Ani v paměti nebyla uložena žádná závada. No prostě záhada. Buď se rozsvítila kontrolka motoru proto, že byl chladicí okruh ještě zavzdušněn ale souvislost s řazením??? Nebo jsem byl moc pečlivý a vyčistil EGR ventil, který byl zarostlý a zůstával pořád zavřený. To už by s řazením možná mohlo souviset. Zřejmě naopak se sekl a zůstal otevřený a proto ty problémy a kontrolka. Po pár km se rozhýbal a teď je vše OK. Váš názor? Že jsem se na ten ventil nevy..al. Lidi naopak zaslepují a já jsem papežtější než papež. Holt chybama se člověk učí. Každopádně díky všem za rady.
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Vidíš, já ti říkal - hledej tam, kde jsi něco dělal, bude to nějaká kravina. *VV*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
Markéta
Smart ACE

Re: Řazení-problém

Příspěvek od Markéta »

milkroa píše:Tak jsem se odhodlal zajet na diagnostiku a po cestě asi po 10 km kontrolka zhasla a auto začalo řadit normálně. Ani v paměti nebyla uložena žádná závada. No prostě záhada. Buď se rozsvítila kontrolka motoru proto, že byl chladicí okruh ještě zavzdušněn ale souvislost s řazením??? Nebo jsem byl moc pečlivý a vyčistil EGR ventil, který byl zarostlý a zůstával pořád zavřený. To už by s řazením možná mohlo souviset. Zřejmě naopak se sekl a zůstal otevřený a proto ty problémy a kontrolka. Po pár km se rozhýbal a teď je vše OK. Váš názor? Že jsem se na ten ventil nevy..al. Lidi naopak zaslepují a já jsem papežtější než papež. Holt chybama se člověk učí. Každopádně díky všem za rady.
EGR to nebyl. Závada egru vypadá, jako by ti mělo umřít auto. Žádný výkon, černý dým 8)

Každopádně jsem ráda, že je vše ok
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Odpovědět